Παρότι και οι… γαστρονομικές προετοιμασίες για τη σημερινή πολυαναμενόμενη άφιξη της Ανγκέλα Μέρκελ ήταν πυρετώδεις, με σκοπό το γεύμα εργασίας μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών να είναι άρτιο, η γερμανίδα καγκελάριος, προσήλθε στη συνάντηση… «φαγωμένη».

 

Στην προτροπή του κ. Σαμαρά να δοκιμάσει τα εκλεκτά παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα, η καγκελάριος Μέρκελ αποκρίθηκε αρνητικά, με ευγένεια, δηλώνοντας ότι είχε ήδη γευματίσει στο αεροπλάνο. Η ίδια φέρεται στο να αρκέστηκε να δοκιμάσει, περισσότερες από μία φορές, παρά τις διαφορετικές συστάσεις της διατροφολόγου της, τα «καναπεδάκια» που βρίσκονταν διπλανή από το πρωθυπουργικό γραφείο αίθουσα.

Δεν γνωρίζουμε αν η καγκελάριος θεώρησε ασφαλέστερη την επιλογή να δοκιμάσει κάτι γνώριμο σε εκείνη και όχι πιάτα φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα, πάντως η επιλογή της να γευματίσει στον «αέρα» υποδηλώνει, μεταξύ άλλων, και την απόφαση τήρησης του προγραμματισμού στην ιδιωτική ζωή της, γεγονός που καταδεικνύει, ίσως, και αρκετά για την αυστηρή στάση της στο δημόσιο επίπεδο.

Π.Σ.