«Στρέψτε τα βλέμματά σας σε εμάς, στον κυβερνητικό σας εταίρο. Δείτε τι πάθαμε εμείς». Με τον τρόπο αυτό άρχισε την ομιλία του στη συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού ο πρωην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
«Ο λαός δεν μας τιμώρησε για αυτά που κάναμε την διετία αλλά κυρίως για όσα δεν κάναμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης και πρόσθεσε: «Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα έχετε και εσείς την ίδια τύχη με εμάς; Κάποιοι υπουργοί πρέπει να προσπαθούν για την προώθηση του έργου της κυβέρνησης και όχι για την ικανοποίηση των υπαλλήλων των υπουργείων τους και των ψηφοφόρων τους». 

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αφού χειροκρότησαν ειρωνικά, του απάντησαν: «Ήσουν τρία χρόνια υπουργός και δεν έκανες τίποτα, τι είναι αυτά που μας λες τώρα;».

ΥΓ: Ο Σαχινίδης είναι ο υπουργός που- ως... βοηθός υπάρχου, υποστήριξε από το βήμα της βουλής ότι όποιος μιλάει για ανάπτυξη έχει μεταφυσικές ανησυχίες για να προκαλέσει την αντίδραση του Χρήστου Παπουτσή ο οποίος- ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, του είπε ότι λέει αυτά που δεν θα τολμούσε να εκστομίσει ούτε υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζακς!