Επίθεση σε δύο μέτωπα εξαπέλυσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος μέσω Facebook συνέχισε τη δημόσια αντιπαράθεση με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ενώ παράλληλα ασκεί εκ νέου σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μουρούτης, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα με τον κ. Βαξεβάνη, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί με αφορμή δημοσίευμα για «καταθέσεις του πρωθυπουργού σε ξένες τράπεζες», σχολίασε πως «ο κατήφορος του εν λόγω κυρίου δεν έχει όρια», χαρακτηρίζοντάς τον «νέο επιθεωρητής κλουζώ». 


Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μουρούτη:

«Ο δημόσιος κατήφορος του εν λόγω "κυρίου" δεν έχει όρια. Του απάντησα ότι το να με καθυβρίζει αποτελεί τίτλο τιμής για μένα. Το να ζητά την αποπομπή μου, με χαλυβδώνει. 

Προσωπικά αντέχω, δεν πτοούμαι από τις ύβρεις και τις απειλές οποιουδήποτε, όση πολιτική κάλυψη και αν έχει, όσο και αν η κοιμωμένη ΕΣΗΕΑ, ανέχεται τέτοιο διασυρμό του (άλλοτε) δημοσιογραφικού λειτουργήματος. 
Όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Ως νέος επιθεωρητής "κλουζώ" ο εν λόγω "κύριος" ανακαλύπτει σκάνδαλα συνωμοσίες, υπονοεί "παρακρατικές" ίντριγκες...Προφανώς από αυτά ξέρει καλά. 

Καθημερινά, από την ασφάλεια του παχυλού συμβολαίου που απολαμβάνει από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, στοχοποιεί, λοιδορεί και διασύρει πρόσωπα και θεσμούς. Ίσως να είχε μάθει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και οι ύβρεις του να μένουν αναπάντητες. Μπορεί να υπολόγιζε στην κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, που την είχε πάντοτε απλόχερα. Όμως τα ψέμματα τελείωσαν. 

Η λάσπη πλέον θα επιστρέφεται σε όποιον την εκτοξεύει. 

Και εξηγούμαι: Μιλά και πάλι για σκάνδαλα του Πρωθυπουργού, ενώ γνωρίζει την αλήθεια, που και ο ίδιος ακόμα την έχει γράψει. Λέει ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός διατηρεί χρήματα στο εξωτερικό, ενώ γνωρίζει ότι η μισθοδοσία όλων των Ευρωβουλευτών (ακόμα και των αγαπημένων του του ΣΥΡΙΖΑ) κατατίθενται σε Βελγική τράπεζα του Ευρωκοινοβουλίου. 
Γνωρίζει ότι όταν όλοι οι σύντροφοί του έβγαζαν τα λεφτά τους έξω, ο Πρωθυπουργός έφερνε μέσα την μισθοδοσία του Ευρωκοινοβουλίου, για να σηματοδοτήσει τη στήριξή του στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα. Και όμως, επιμένει να λασπώνει.

Γνωρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αδερφός του Αλέξανδρος κληρονόμησαν από τους γονείς τους δύο σπίτια στην οδό Μουρούζη, τα οποίο αντάλλαξαν μεταξύ τους, πληρώνοντας ο ένας στον άλλο τη διαφορά, όπως και τους αναλογούντες φόρους. Όμως αυτός συνεχίζει να λασπώνει, αναφέροντας για "αγοροπωλησίες του Πρωθυπουργού με αντικειμενική αξία 500 Ευρώ". 

Γνωρίζει ότι οι ασυναρτησίες του περί δήθεν σκάνδαλα αποχαρακτηρισμών είναι απλώς ασυναρτησίες. Και επιμένει να τις επαναλαμβάνει. Άλλωστε στη "σχολή Κλουζώ" ισχύει το ρητό "ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει".

Μέσα σε όλη τη σύγχυση που έχει, αφήνει υπονοούμενα ότι δήθεν συναντιέμαι με παρακρατικούς και άλλους ποινικούς. Αυτά του τα επιστρέφω, άλλωστε φαίνεται γνωρίζει καλά τέτοια υποκείμενα, για να τα επικαλείται.

Για ένα μόνο θλίβομαι. Για τον κατήφορο των θεσμικών εκπροσώπων της δημοσιογραφίας. Κάποτε αποτελούσε λειτούργημα. Για κάποιους ρομαντικούς ίσως ακόμα είναι. Όμως σήμερα είναι διασυρμός. 

Διότι κε Τρίμμη της ΕΣΗΕΑ, καλές είναι οι πορείες και οι απεργίες για την διασφάλιση των προνομίων σας, αλλά καλό θα ήταν να βάζατε ένα φρένο σε τέτοιες συμπεριφορές, αναπόδεικτες κατηγορίες, και εξωφρενικές ύβρεις που εκτοξεύουν τα μέλη σας. 

Άλλωστε καλό σε εσάς και στον κλάδο σας θα έκανε...».

Την έκρηξη του κ. Μουρούτη προκάλεσε νέο δημοσίευμα του Κώστα Βαξεβάνη με τίτλο «Ο Μουρούτης και η Αλίκη στο ναυτικό», στο οποίο ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

«Ο Γιώργος Μουρούτης είναι ένας άγνωστος σύμβουλος του Σαμαρά. Έγινε γνωστός βριζόμενος με χρήστες των social media.Έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να εκθέτει τον Σαμαρά. Αντιλαμβάνεται το Μέγαρο Μαξίμου ως Πολεμικό Ναυτικό και τον εαυτό του ως Αλίκη στο Ναυτικό. Δεν παύει να δείχνει τον έρωτά του προς τον Αντώνη Παπαμιχαήλ Σαμαρά, είτε καθυβρίζοντας όποιον εκφράσει άλλη άποψη γι αυτόν, είτε (στο εσωτερικό του Μεγάρου) προσπαθώντας να δείξει πόσο καλύτερος σύμβουλος είναι από τους άλλους συμβούλους.

Οι τοποθετήσεις του στο τουίτερ είναι παροιμιώδεις και όποιος δεν έχει τι να κάνει μπορεί κάλλιστα να περάσει λίγο ευχάριστο χρόνο προκαλώντας τον στο προσωπικό του account (@gmourout).

Τον δικό του ελεύθερο χρόνο (έχει πολύ) τον καταναλώνει οργανώνοντας επιθέσεις στα θερινά ανάκτορα του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, τα οποία αντιλαμβάνεται ως άντρο της αριστερής ακολασίας και όχι δημοσιογραφικής λειτουργίας. Οι παρεμβάσεις του έχουν προκαλέσει μήνες τώρα δυσπραγία στην ΕΡΤ και έχουν φέρει εκτός ορίων το σύνολο σχεδόν των πολιτικών στελεχών της ΝΔ που ασχολούνται με τον χώρο».

Σύγκρουση με το.... καλημέρα στο Twitter

Νωρίτερα, ο κ. Μουρούτης είχε απαντήσει σε δημοσίευμα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, το οποίο έκανε λόγο για καταθέσεις του πρωθυπουργού σε τράπεζες του εξωτερικού, έδωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ. Σαμαρά. 

Ο κ. Μουρούτης, αφού διαψεύδει κατηγορηματικά το εν λόγω δημοσίευμα, επιτίθεται στο δημοσιογράφο, λέγοντας: «Του επαναλαμβάνω ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι σαν τους ομοίους του κ. Βαξεβάνη». 
Η αντίδραση του κ. Βαξεβάνη ήταν άμεση. «Ο Σαμαράς το 2011 εμφανίζεται στο πόθεν έσχες να έχει λεφτά στο εξωτερικό. Και το 2010. Λέτε ότι το 2012 έγινε πατριωτης;», αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μουρούτης ανταπάντησε, λέγοντας: «Μετά το χθεσινό επεισόδιο Τατσόπουλου που είχατε το γυρίσατε στον πληθυντικό; Ζητήστε συγγνώμη για να συζητήσουμε περεταίρω».

Και συνέχισε ο δημοσιογράφος: «Εγώ μπορώ να είμαι όσο αγενής θέλω, εσύ εκπροσωπείς θεσμό. Είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις κόσμια. Πληρώνεσαι γι' αυτό».

«Ξέρετε, το ότι δεν σας κάνω, αποτελει τον καλύτερο τίτλο τιμής που μου έχουν δώσει. Καληνύχτα σας», κατέληξε ο κ. Μουρούτης.

Μουρούτης VS Καλφαγιάννη

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας ερώτηση που κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μουρούτης τονίζει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για μένα στην Βουλή μιλώντας για "συκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων και του ΣΥΡΙΖΑ που τους στηρίζει".

Προς ενημέρωσή σας, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στις 3/5/2012 παραπέμπεται ο "συκοφαντημένος αρχισυνδικαλιστής τους" στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για "απάτη κατά επάγγελμα και κατά συνήθεια" κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Να τον χαίρονται!».

Μάλιστα, ο Γιώργος Μουρούτης «ανέβασε» και το σχετικό έγγραφο με το βούλευμα της παραπομπής του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΕΡΤ.