Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» είναι με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Μιχελάκης, με το ενδιαφέρον πλέον να εστιάζεται στο αν ο βουλευτής της ΝΔ, θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο επικριτικός προς τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Με τη βουλευτική του ιδιότητα, ο κ. Μιχελάκης κατέθεσε κατά καιρούς σειρά επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και αιχμηρές, όπως και αντίστοιχες δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ενδεικτικά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στα τέλη Αυγούστου στο ενδεχόμενο επιβολής «τέλους ακινησίας» στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, σε περίπτωση κατάθεσης πινακίδων, ενώ έχει εκφράσει μία τάση αμφιβολίας προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Παράλληλα, είχε καταθέσει ερώτηση στον υπουργό και για την τοποθέτηση του ειδικού συμβούλου Κρίστοφερ Ουρέγκιαν στο υπουργείο Οικονομικών, μιλώντας για «μεγάλη έκπληξη και δικαιολογημένη απορία».

Για να δούμε... θα καταθέσει ξανά επίκαιρη ερώτηση -με δηκτικό τόνο- ο πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ, που τελικά δεν κατάφερε να γίνει και κυβερνητικός εκπρόσωπος, λόγω Σίμου Κεδίκογλου;

Β.Β.