«Ισχυρή ροχάλα στα μούτρα της παγκόσμιας κοινότητας» χαρακτήρισε ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, την απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να δώσει ρωσικό διαβατήριο στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.
Ο Ντεπαρτίε αποκήρυξε πρόσφατα τη γαλλική υπηκοότητά του και μετακόμισε στην πόλη Nechin του Βελγίου, στα σύνορα με τη Γαλλία λόγω της άδικης, κατά τη γνώμη του, αύξησης της φορολογίας, που προωθούσε η κυβέρνηση της χώρας του για τα υψηλά εισοδήματα.
 
Με ανάρτηση του στο προφίλ του στο Facebook, ο κ. Τατσόπουλος αναφέρει ότι ο «αυταρχικός Ρώσος πρόεδρος» έδωσε διαβατήριο και φορολογική ασυλία στον Ντεπαρντιέ «μόνο και μόνο επειδή είναι διάσημος», χαρακτηρίζοντας την εν λόγω κίνηση «ισχυρή ροχάλα στα μούτρα της παγκόσμιας κοινότητας και κάθε αισθήματος δικαίου».
 
«Δεν ξέρω ειλικρινά ποιος θα έπρεπε να ντρέπεται περισσότερο. Εκείνος που ερμήνευσε κάποτε τον Δαντόν, εκείνος που παρίστανε κάποτε τον κομμουνιστή ως πράκτορας της Κα-Γκε-Μπε ή όσοι θαυμάζουν τη μαγκιά αμφοτέρων;» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.