Σύγχυση επικράτησε στη Βουλή με αφορμή ένα έγγραφο του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφραζε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.
Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέδωσε το έγγραφο στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη που προήδρευε της συνεδρίασης. Κάπου εκεί, όμως, παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία πήρε πίσω το έγγραφο, προκαλώντας την οργή του κ. Μαρκογιαννάκη. «Είναι απαράδεκτο. Σας εγκαλώ στην τάξη» είπε αναφερόμενος στην κυρία Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα ο κ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κ. Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι αν δεν επιστρέψει το έγγραφο θα αναγκαστεί να την εγκαλέσει στην τάξη και θα λάβει πειθαρχικά μέτρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ρόλο «πυροβέστη» προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα λέγοντας ότι έγινε λάθος. «Δεν έχουμε λόγο για να σας πάρουμε το έγγραφο. Θέλουμε μόνο να προσθέσουμε ένα άρθρο. Δεν είναι θέμα αντιδικίας μαζί σας» είπε χαρακτηριστικά.

«Εδώ δεν είναι μπακάλικο να παίρνει το έγγραφο ένας βουλευτής. Θα μαζέψετε υπογραφές να συμπληρώσετε και το άλλο άρθρο για ονομαστική ψηφοφορία δεν υπάρχει περίπτωση όμως να γίνει αυτό με το έγγραφο στα χέρια της κ. Κωνσταντοπούλου», αντέτεινε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Πυροσβεστικά επενέβη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης προτείνοντας να σταματήσει εκεί το θέμα.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι «το μείζον σε αυτή υπόθεση δεν είναι αν θα προστεθεί ένα άρθρο στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ο τρόπος που έγινε».

Το θέμα τελικά έληξε, καθώς το έγγραφο κατατέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμπληρωματική πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία για ένα ακόμα άρθρο.