Υπερασπιζόμενος τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε χτες στη Βουλή ότι «ο λαός έχει υποστεί θυσίες, αλλά πιάνουν τόπο. Η οικονομία προσαρμόζεται, τα δίδυμα ελλείμματα μειώνονται, η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012 πήγε καλύτερα απ' τους στόχους, το ισοζύγιο πληρωμών φέτος ίσως είναι ισοσκελισμένο». Απεθυνόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ είπε με χιουμοριστική διάθεση: «Ερεθίζεστε κάθε φορά που με βλέπετε κύριε Λαφαζάνη, με την... καλή έννοια πάντα»!
Μας κούρεψαν το χρέος 40 δις, μας μείωσαν τα επιτόκια, μας μείωσαν τα τοκοχρεολύσια» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών για να ακολουθήσουν οι έντονες διαμαρτυρίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά. Ο κ. Μαριάς φώναζε έξαλλος από το έδρανό του ότι το πλεόνασμα αυτό δεν μοιράζεται υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων, ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης τον αποκάλεσε «σπαγκοραμμένο».

Ο κ. Στουρνάρας έσπευσε να απαντήσει: «Μειώνω το χρέος. Είναι ευθύνη. Το να το μοιράσω είναι ανεύθυνο. Σας παρακαλουθώ! Είστε λαϊκιστής και παίζετε με τον πόνο του ελληνικού λαού!. Δεν είμαι σπαγκοραμμένος, όπως είπατε».