Τουλάχιστον άβολα θα πρέπει να ένιωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής πλευράς «κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εκτός της συνέχισης της πορείας, δηλ. της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής» και μάλιστα «προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να στηρίξει την χαραχθείσα πορεία»!

Ταυτόχρονα όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ο κ. Σόιμπλε «αναγνώρισε τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας κατά τους περασμένους μήνες» και όπως υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γερμανός υπουργός, «πρόσφατα, και συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ψηφίστηκαν μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την φορολογία εισοδήματος».

Ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε πρόσθεσε επίσης πως «οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν την μοναδική και απαραίτητη οδό, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σε υγιή οικονομική πορεία». Εκτός από το ταρακούνημα αυτό και την επαναφορά στα ευρωπαϊκά δεδομένα και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας είχε τη… χαρά να ακούσει από τον κ. Σόιμπλε πως «η Γερμανία στηρίζει τις αποφάσεις, τις οποίες έλαβε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Επιτυχίες, όπως η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και η βελτίωση των τρεχόντων οικονομικών μεγεθών, το αποδεικνύουν».

Έπειτα και από αυτό, μόνο θερμό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα στη συνάντηση των δύο αντρών.

Π.Ρ.