Για τις συνθήκες προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, υπεραμυνόμενος της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας της Αθήνας, μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, στοχοποιώντας για μία ακόμη φορά - κατά τον... προσφιλή του τρόπο -, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «κουρελοαριστερά».
«Eίδαμε ότι πλησίαζε ο μήνας να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και ό,τι είχαμε διαθέσιμο, είχε τελειώσει. Είναι πολύ απλό. Δεν είχε τίποτα το συρτάρι, δεν είχε το σεντούκι, που λένε και οι βλαχοβουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Άρα, από κάπου έπρεπε να δανειστούμε χρήματα.

Γιατί μας πειράζει το ΔΝΤ; Επειδή έχει κακή φήμη στην πάσης φύσεως κουρελοαριστερά, η οποία δυστυχώς αυτή τη στιγμή εκφράζει την αντιπολίτευση;», σημείωσε ο πρώην υπουργός. Μάλιστα υπερασπίστηκε τις θέσεις του ΔΝΤ, λέγοντας:« Τι είπε που μας ενόχλησε; Να μαζέψουμε τους φοροφυγάδες που κερδοσκοπούν σε βάρος των υπόλοιπων Ελλήνων; Αυτό η ελληνική Αριστερά δεν το θέλει και το πολεμάει.

Προσπαθεί να το αποφύγει, συνθηματολογεί για τη φοροδιαφυγή. Κάθε φορά που υπήρξαν μέτρα για τη φοροδιαφυγή, τα καταψήφισαν και το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός. Αναφερόμενος στα κρατικά ΜΜΕ, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «η σταλινική προπαγάνδα έχει διεισδύσει στο αγγειακό μας σύστημα.

Ο σταλινισμός επικρατεί. Η ΕΡΤ είναι ένα σταλινικό ραδιόφωνο και τηλεόραση» Για την εκταμίευση των δόσεων από τα δάνεια της τρόικας και και τη ρευστότητα στην αγορά, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι «"ο κόσμος σκέφτεται αν δεν έχω πάρει εγώ τα λεφτά, δεν έχει καμία σημασία". Και ενισχύουμε αυτή την νοοτροπία "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξουμε..."»