Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Η βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα, έστειλε τελικά αναφορά στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη, με την οποία διαμαρτύρεται εντόνως επειδή τα ΜΜΕ ασχολούνται συστηματικά …με τα ρούχα των γυναικών βουλευτών!
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», επικαλούμενη ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, εκφράζει τη διαμαρτυρία της για «τον συστηματικό σχολιασμό της εμφάνισης των γυναικών βουλευτών από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο». Όπως μάλιστα επισημαίνει στον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος φαντάζομαι θα δει με την δέουσα προσοχή το όλο θέμα, «οι γυναίκες όπως και οι άντρες βουλευτές πρέπει να κρίνονται με βάση το έργο, τις απόψεις και τη γενικότερη κοινοβουλευτική συμπεριφορά». «Η επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία της εμφάνισης συνιστά δείγμα υποτίμησης των γυναικών και ταυτόχρονη υποβάθμιση του ελληνικού κοινοβουλίου», καταλήγει η κυρία Παπακώστα.

Το θέμα ετέθη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, με την κυρία Παπακώστα να καυτηριάζει δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ως πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας προσφάτως έκανε συστάσεις ενδυματολογικού χαρακτήρα μιλώντας για σκισμένα τζιν, μίνι φούστες κλπ., υπενθυμίζοντας ότι η Βουλή δεν είναι πασαρέλα.

Ένθερμη συμπαραστάτρια στον «δύσκολο» αγώνα που ξεκινά η κυρία Παπακώστα εμφανίστηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία μάλιστα φέρεται να συνέγραψε την επίμαχη αναφορά. Μάλιστα χαρακτήρισε σεξισμό κατά των γυναικών όσα γράφονται.

Αντιθέτως η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιφύλαξε ευνοϊκή υποδοχή στην πρωτοβουλία των δύο συναδέλφων της. Έχοντας μάλιστα ακούσει την κυρία Παπακώστα να διαμαρτύρεται επειδή σε blog γράφτηκε πως φόρεσε ό,τι βρήκε μπροστά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν μου γράψουν πως φόρεσα ό,τι βρήκα. Ούτως ή άλλως αυτό κάνω κάθε μέρα. Στις εκπτώσεις ντυνόμουν και στις εκπτώσεις θα συνεχίσω να ντύνομαι. Ας μου γράφουν ό,τι θέλουν».