Μετά το τέλος της εκδήλωσης «Συγγραφείς κατά της Βίας» που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία κατά του Νεοναζισμού και της Ρατσιστικής και Κοινωνικής Βίας, την Δευτέρα το βράδυ 28 Ιανουαρίου στο καφέ Free Thinking Zone ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε σε δείπνο τους συγγραφείς για να ακούσει πως οι ίδιοι εκτιμούν την κοινωνική κατάσταση.
Στο δείπνο παραβρέθηκαν οι: Χρήστος Χωμενίδης, η Τζίνα Μοσχολιού, Θανάσης Χειμωνάς, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Ανδρέας Στάικος, Ίκαρος Μπαμπασάκης, Γιώργος Ξενάριος, Λευτέρης Κουλιεράκης, Εύη Λαμπροπούλου , Χρήστος Αστερίου.

Παρών ήταν και ο Χρήστος Δερβένης, αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και υπεύθυνος για το φορουμ με την κεντροαριστερά, ο Βασίλης Χρονόπουλος, γραμματέας του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και η Ελένη Κούρκουλα. Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα, σε φιλικό τόνο και τέθηκαν τα πάντα.

Συζήτησαν για το παρόν και μέλλον της χώρας αλλά και για άλλα θέματα όπως για λογοτεχνία και ιστορία. Τους πρότεινε μάλιστα και ένα βιβλίο, του Γ. Κολιόπουλου, το «Ελληνικό Ζήτημα». Ο Χρ. Χωμενίδης είπε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως ακούει τις ομιλίες του στη Βουλή , και το πώς με επιχειρήματα «κονιορτοποιεί» το λόγο του Αλέξη Τσίπρα και όχι μόνο.

Το κακό όμως είναι, σχολίασε ο Χρ. Χωμενιδής, πως στην Ελλάδα σήμερα θεωρείται μειονέκτημα να μπορείς να αρθρώσεις έναν δομημένο ορθό λόγο με επιχειρήματα… Αισιόδοξα έκλεισε η βραδιά μια και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους διαβεβαίωσε πως βλέπει ότι η χώρα βγαίνει σιγά σιγά αλλά σταθερά από την κρίση.

Το θέμα όμως είναι πως τελείωσε η εποχή της μικροκομματικής πολιτικής. Τώρα πρέπει να προταθεί μια καινούρια αφήγηση που βασίζεται στην αλήθεια. … Ποιος όμως θέλει να ακούσει την αλήθεια; Αναρωτήθηκαν οι συγγραφείς.