Μάλλον στην κυβέρνηση δεν το έχουν δει καλά το έργο με το «νόμος και τάξη» καθώς δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν.
Το τι ακριβώς συνέβη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας γνωρίζουν μόνο οι πρωταγωνιστές καθώς η κάθε πλευρά δίνει τη δική της εκδοχή.

Σαφώς και δεν είναι θέμα  συζήτησης η τήρηση του νόμου και της τάξης. Από την άλλη όμως, υπάρχει η πολιτική που πρέπει να προέχει των σκοπιμοτήτων.

Απλώς θα θυμίσω τι είχε πει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο μεγάλο συλλαλητήριο που είχαμε την τραγωδία στη Marfin.
«Θα γίνουµε Αργεντινή. Θα µπουν μέσα και θα µας σκοτώσουν» φώναξε τότε, ο κ. Θ. Πάγκαλος όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο των τριών υπαλλήλων, και συνέχισε «αν δεν ήταν το ΚΚΕ θα είχε μπει ο λαός στο κοινοβούλιο».

Υπάρχει κάτι ύποπτο στους βανδαλισμούς του γραφείου του κ. Βρούτση και πρέπει να ερευνηθούν.

Υπάρχει και το πολιτικό αποτέλεσμα των γεγονότων και δεν είναι άλλο από τη  δυναμική επανάκαμψη του ΚΚΕ. Η εμφάνιση της γενικής γραμματέως του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα στη ΓΑΔΑ όπου ήταν υπό κράτηση τα 35 μέλη που συνελήφθησαν κατά την κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας.

Παράλληλα έχουμε και τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ και την ανεξέλεγκτη «πυγμή» καταφέρνει το ακατόρθωτο να φέρει πιο κοντά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ούτε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αισθάνονται άνετα με μια σκληρή δεξιά ατζέντα.

Ο πρωθυπουργός ας προσέξει όσους τον συμβουλεύουν για σκλήρυνση της στάσης του με πιο δεξιά ατζέντα γιατί  υπάρχει ο κίνδυνος να μπαντάρει…

Αυτή η στρατηγική μπορεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμα οφέλη, η  πίεση σε μια κοινωνία που συνεχώς βρίσκεται σε άμυνα και βιώνει τη μεγαλύτερη εξαθλίωση, δύσκολα αντέχεται για μεγάλο διάστημα.     
   
Το ίδιο ισχύει και για τους κυβερνητικούς εταίρους, κυρίως τη ΔΗΜΑΡ, που αμήχανα καλούνται να υποστηρίξουν μια ατζέντα μακριά από τoν αξιακό κώδικα της Aριστεράς.

Νίκος Παναγιωτόπουλος