Διαδικτυακή αντιπαράθεση με αιχμηρά βέλη ξέσπασε ανάμεσα στον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον συνάδελφό του και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Τατσόπουλο, με αφορμή την παρουσία του πρώτου σε δείπνο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Χρήστος Χωμενίδης έγραψε στο προφίλ του στο Facebook για το δείπνο: «α) Θα συζητούσα και θα δειπνούσα με οποιονδήποτε από τους επικεφαλής των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, με ιδιαίτερη δε χαρά θα συνέτρωγα με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα β) Πράγματι είπα στον κύριο Βενιζέλο ότι με τα επιχειρήματα και τον δομημένο κοινοβουλευτικό του λόγο κονιορτοποιεί τον κύριο Τσίπρα. Το γεγονός ωστόσο -προσέθεσα- ότι ο κύριος Τσίπρας απολαμβάνει πολύ μεγαλύτερης δημοφιλίας αποδεικνύει πως μιά κρίσιμη μάζα των Ελλήνων έχει αλαλιάσει εξαιτίας της κρίσης καθώς επίσης και ότι στερείται παιδείας σε βαθμό να θεωρεί όποιον διαθέτει παιδεία ύποπτο. Για τη χρεοκοπία της παιδείας ευθύνονται προφανώς όσοι διαχειρίστηκαν τα δημόσια πράγματα τα τελευταία σαράντα χρόνια. γ) Προσωπικά δεν τρέφω καμία φιλοδοξία να αφήσω την τέχνη της συγγραφής για το χατίρι της πολιτικής. Εάν αισθανόμουν ξοφλημένος ως συγγραφέας και λιγουρευόμουν μια κοινοβουλευτική έδρα, θα είχα γίνει ΣΥΡΙΖΑ. δ) Δεν εξαρτήθηκα ποτέ από το κράτος κατά οιονδήποτε τρόπο. Εξαρτώμαι από τον εαυτό μου και από τους αναγνώστες μου».

Το τρίτο σημείο-καρφί προς τον Πέτρο Τατσόπουλο προκάλεσε την οργή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απάντησε σε ειρωνικό τόνο στο προφίλ του στο Facebook: «Χρήστο μου, πρέπει ν' αποφασίσεις ποιες μέρες του μήνα με αγαπάς -όπως έλεγες τις προάλλες στο "Έθνος"- και ποιες μέρες του μήνα με μισείς. Δεν μπορώ να παρακολουθώ αενάως τη συναισθηματική σου ακράτεια».

Διαξιφισμός με πένες...


Β.Β.