Την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου την εκτιμώ πολιτικά. Άλλωστε το έχω δείξει με διάφορα, κατά καιρούς, σχόλια μου. Αλλά με ενόχλησε σφόδρα η σημερινή της παρέμβαση στους δυο συναδέλφους- Λυριντζή και Οικονόμου- του ΣΚΑΪ.
Η ώρα ήταν 6:30 το πρωί. Οι δύο συνάδελφοι δεν είχαν πιεί ούτε καφέ, ούτε είχαν αρχίσει την παρουσίαση του Ημερήσιου Τύπου. Ξαφνικά τους ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι υπάρχει παρέμβαση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οι δημοσιογράφοι φυσικά δέχθηκαν να ακουστεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τα όσα είπε τα έχει λεπτομερώς παρουσιάσει το newpost από τις 6:45 το πρωί.

Αυτό που πραγματικά με προβληματίζει είναι πως γίνεται ένα στέλεχος της Αριστεράς να παρεμβαίνει σε θέματα ελευθερίας του Τύπου. Γιατί αυτή είναι η παράταξη η οποία ανέκαθεν πάλευε ενάντια στην κάθε μορφής λογοκρισία.

Γιατί θεωρώ ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ούτε αρμόδια είναι αλλά ούτε νομιμοποιείται από την βουλευτική της ιδιότητα να κάνει υποδείξεις πως θα κάνουν την δουλειά τους οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι συνάδελφοι σίγουρα θα την αδικήσουν, κάποιοι άλλοι όμως θα την ευνοήσουν. Αν όμως παρατηρεί ότι το σύνολο του Τύπου την στοχοποιεί τότε το πρόβλημα το έχει η ίδια και όχι οι δημοσιογράφοι.

Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτού του τύπου οι συμπεριφορές δεν της αρμόζουν. Αδικεί τον εαυτό της και κυρίως τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινείται. Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει μια δική της πορεία και η αλήθεια είναι- παρά το γεγονός ότι ενοχλεί κάποιους- ότι κάνει σημαντική δουλειά στην προανακριτική.

Τέλος θα θέσω ένα υποθετικό ερώτημα. Εάν η κ. Κωνσταντοπούλου ήταν Υπουργός Τύπου, θα είμαστε υποχρεωμένοι πριν ασκήσουμε κριτική σε μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να στέλνουμε τα κείμενα μας  προκειμένου να τα εγκρίνει;

Με εκτίμηση
Ο Θείος