Άκουσα σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τον κ. Σίμο Κεδίκογλου να αποκαλεί «ληστές του κοινού ποινικού δικαίου» τους συλληφθέντες αντεξουσιαστές, στην Κοζάνη!
Και συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας «ότι δεν έχουν ιδεολογία και μην ακούτε τα περί απαλλοτριώσεων τραπεζών…».

Έχω δυο παρατηρήσεις. Πρώτη παρατήρηση: Δεν συμφωνώ με τον κ. Κεδίκογλου γιατί η δήλωση του είναι εξόχως αντιφατική με την εφαρμοζόμενη πολιτική σε θέματα πάταξης του αντεξουσιαστικού κινήματος εκ μέρους του Κυβερνητικού σχήματος.

Δεν έχουν ιδεολογία αλλά τους προσάπτεται η κατηγορία συμμετοχής σε συγκεκριμένες αντεξουσιαστικές οργανώσεις. Πρέπει να διαλέξει ο κ. Κεδίκογλου ή το ένα ή το άλλο.

Τα παιδιά αυτά έχουν άποψη. Έχουν ιδεολογία στην οποία εδράζονται και οι πράξεις τους. Τώρα εάν η Κυβέρνηση επιμένει σε μια ανάλυση της δεκαετίας του ’70 για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο τότε είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία.

Η δεύτερη παρατήρηση μου αφορά την εικόνα την οποία όλοι είδαμε. Τα πρησμένα πρόσωπα των συλληφθέντων. Η προσφιλής μέθοδος των αρχών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να γδύνουν εντελώς τους κρατούμενους και στην συνέχεια να τους δέρνουν με βρεγμένη πετσέτα μέσα στην οποία έχουν βάλει προηγουμένως σαπούνι.

Μετά για να φύγει το πρήξιμο συνήθως τους βάζουν μολυβόνερο. Τώρα όμως με τις νέες τεχνολογίες προτιμούν όπως φαίνεται 
Photoshop.

Δεν είναι εικόνες αυτές που τιμούν την δημοκρατία. Αφού έγινε η σύλληψη να τους πάνε στον δικαστή και να δικαστούν όπως ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα. Τελεία και παύλα. Τα υπόλοιπα είναι παρακρατικές μέθοδοι!


Υ.Γ Εάν ήταν δικό σας παιδί φίλοι αναγνώστες, ότι και αν είχε κάνει, και το βλέπατε σε αυτή την κατάσταση τι στ’ αλήθεια θα κάνατε;


Με εκτίμηση

Ο Θείος