Ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε για μια ακόμα φορά να δικαιολογήσει την πολιτική του επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον κ. Καραμανλή όσο και στον κ. Παπανδρέου.
Σε ότι αφορά το «έγκλημα» του Κώστα Καραμανλή ο «σουλτάνος» του κράτους σημειώνει:


«Από τότε έπρεπε να ληφθούν μέτρα», υποστηρίζει, αλλά παραθέτει στοιχεία  για την τεράστια αύξηση των δημοσίων δαπανών που ακολούθησε κατά την διακυβέρνηση από τον κ. Καραμανλή, κυρίως μετά το 2006 που συνέβαλαν, όπως τονίζει, στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας.

«Σε μια περίοδο που η Ελλάδα έπρεπε να συμπεριφερθεί υπευθύνως, προσέλαβε 100.000 υπαλλήλους και αύξησε 80% τη μέση σύνταξη», αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας σε προσκείμενα στον πρώην πρωθυπουργό στελέχη της ΝΔ που ενοχλούνται από τις απόψεις του.


Δηλαδή ο Καραμανλής δεν έπρεπε να δώσει δουλειά σε κανέναν- ΚΑΙ ΑΥΤΌ Ας πούμε ότι μπορεί να έχει βάση- αλλά και να μην στηρίξει τους συνταξιούχους. Αυτά θα μπορούσε άραγε να τα αποδοκιμάσει η κοινωνία;

Δεν πάτε κύριε να τα πείτε στα κανάλια που ούρλιαζαν στην αύξηση της βενζίνης κατά 10 λεπτά; Δεν πάτε να τα πείτε σε εκείνους που έβριζαν την επάρατο δεξιά για την ανάλγητη πολιτική που εφάρμοζε και δεν έδινε αυξήσεις; Να σας στείλω τα βίντεο;

Τέλος πάντως. Ακόμα και όταν η κυβέρνηση της δεξιάς μιλούσε για αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με περιορισμό των σχολών και κλείσιμο των άχρηστων τμημάτων έσκουζαν οι σοσιαλιστές. Προχθές άκουσα δημοσιογράφο του MEGA να επικροτεί τις ίδιες αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης.

Φώναζε ο Τσίπρας για την γενιά των 700 ευρώ και σήμερα είναι αυτός που υποστηρίζει ότι ο μισθός θα γίνει 700 ευρώ εάν γίνει κυβέρνηση το κόμμα του.

Και κάτι ακόμα. Τι απέγινε με το «σκάνδαλο» Βατοπεδίου; Ποιες αποφάσεις και ποιοί τις πήραν στην αίθουσα του κοινοβουλίου για τους «ενόχους» που είχαν στήσει οι κηπουροί του Γιώργου; Γιατί δεν βγαίνει στα ίσια ο Βενιζέλος να μας πει ότι έλεγε για την υπόθεση αυτή στις συσκέψεις της Χαριλάου Τρικούπη; Ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που στήθηκε η ιστορία; Μήπως έχει να κάνει με την φιλορωσική πολιτική του Καραμανλή;

Υπάρχουν πολλά που δεν έχουν ακουστεί μέχρι τώρα για όλα αυτά. Καλό θα ήταν ο τεχνοκράτης «σουλτάνος» της οικονομίας να ρωτήσει και να μάθει.

Περισσεύει η υποκρισία. Επιτέλους ας πούνε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Με εκτίμηση

Ο Θείος