Η κοινωνία γνωρίζει- όπως και ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα- άριστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα αριστερών σχηματισμών και πολιτικών… αποχρώσεων. Δεν πρόκειται περί ενιαίου κόμματος.
Άλλωστε αυτό ομολογείται και από τα ίδια τα στελέχη του. Το λέω αυτό από την αρχή για να μην αρχίσουν οι γνωστές παρεξηγήσεις (προβοκάτσιες) σχετικά με το σχόλιο που ακολουθεί. Ανέκαθεν μερίδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δημιουργήσει μια στενή, θεωρητικά πάντα σχέση, με τους αντεξουσιαστές και γενικά με το συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον.

Δεν είναι άλλωστε κρυφό ότι πολλά στελέχη του είχαν αποφασίσει και υπερασπίστηκαν τελικά κάποιους εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Συνεπώς δεν μπορεί να αδικήσει κανείς σήμερα της Νέα Δημοκρατία όταν χρησιμοποιεί ως επιχείρημα αυτές τις πολιτικές πράξεις για τα όσα συμβαίνουν. Φυσικά δεν μπορεί επίσης κανένας να συνδέσει όλο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αυτές τις επιλογές που έχουν κάνει ορισμένοι. Ούτε φυσικά μπορεί να θεωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα αντεξουσιαστικό ή κόμμα που περιθάλπει την τρομοκρατία.

Ωστόσο η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας στις πολιτικές επιλογές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η οποίες αγγίζουν τις γκρίζες ζώνες των εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών ομάδων, φαίνεται να αποδίδει και να πείθει την κοινωνία δημιουργώντας σοβαρά ρήγματα στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά θεωρούσε αναμενόμενη την αντίδραση από την άλλη πλευρά.

Η λογική της «ακροδεξιάς» που επιχειρεί να προσάψει τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και τα στελέχη του κόμματος του στη Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση στην κοινωνία η οποία έχει αναμφισβήτητα κουραστεί και αυτό που επιθυμεί είναι τόσο η ηρεμία όσο και η βελτίωση των οικονομικών της δεδομένων. Στο μεταξύ με την πρακτική αυτή- συνειδητά ή όχι- ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ουσιαστικά από το κάδρο την κατ’ εξοχήν ακροδεξιά παράταξη που είναι η «Χρυσή Αυγή», πράγμα επικίνδυνο για την δημοκρατία και τους θεσμούς.

Η επικοινωνιακή αυτή επιλογή εκ μέρους του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία συνοδεύεται από σκληρούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, είναι προφανώς αδιέξοδη και δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο επιχειρημάτων τα οποία δεν οδηγούν σε ουσιαστικά συμπεράσματα. Το επικοινωνιακό αυτό τρικ του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θα έχει τύχη γιατί απλούστατα η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ακροδεξιά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέμα με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Με εκτίμηση
Ο Θείος