Είναι όλοι οι βουλευτές κατώτεροι των περιστάσεων; Προφανώς όχι. Αλλά ένα μεγάλο μέρος δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα προσόντα για να υπηρετήσουν το κοινοβούλιο και τα συμφέροντα της χώρας.
Τα μάθατε τα νέα; Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που συμμετέχει στην προανακριτική επιτροπή για τη μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων  χρόνων είπε το απίστευτο, ότι δεν θέλει να παραλάβει αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ καταγγέλλοντας πιέσεις από επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, Παναγιώτης Ρήγας.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν θα παραλάβει το αντίγραφο της λίστας το οποίο ενδέχεται να μοιραστεί πιθανότατα  σε όλα τα μέλη της επιτροπής για να μην «μπλέξει».

«Με έχουν πλησιάσει επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι και μου ζητάνε να τους δώσω αντίγραφα. Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτον, είναι  μια σοβαρότατη καταγγελία, χωρίς όμως να μιλάει με ονόματα, μήπως θα έπρεπε ο κ. Ρήγας επισκεφθεί τον εισαγγελέα και να κατονομάσει όλους  τους πιθανούς εκβιαστές - επιχειρηματίες που τον πλησίασαν και του ζήτησαν τη λίστα;

Και αν δεν μπορεί ο ίδιος, μήπως να το κάνει ο εισαγγελέας;

Δεύτερον η προανακριτική έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, δηλαδή  τι μας λέει ο κ. Ρήγας, ότι δεν θα λάβει γνώση του αποδεικτικού υλικού; Και πως θα διερευνηθεί η υπόθεση και πως θα πάρει απόφαση;  
Ο κ. Ρήγας είναι ευθυνόφοβος; Μήπως και τρομοκρατημένος;

Μήπως να κάνετε ασκήσεις θάρρους για να δείτε τα ονόματα;

Μήπως ο άνθρωπος δεν έχει τα κατάλληλα προσόντα για να συμμετάσχει σε μια τέτοια επιτροπή;

Τέλος ο κ. Βενιζέλος  μήπως θα έπρεπε να απαλλάξει από τα καθήκοντα του τον κ. Βουλευτή και να του ζητήσει τα ονόματα;     

Ν.Π