Ερωτήματα προκαλεί η συνάντηση μελών της Χρυσής Αυγής με Γερμανούς νεοναζί της οργάνωσης Freies Netz Süd, οι οποίοι σύμφωνα με γεραμανικά Μέσα Ενημέρωσης, βρέθηκαν στη Βουλή και φωτογραφήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το θέμα ανέδειξαν ευρέως ΜΜΕ της Γερμανίας, με την εφημερίδα Berliner Zeitung να γράφει ότι η επίσκεψη των Γερμανών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Μιλωντας στην εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν προειδοποίησε για τον κίνδυνο διασύνδεσης μεταξύ ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών:

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις διασυνδέσεις μεταξύ ελληνικών και βαυαρικών ακροδεξιών στοιχείων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εν λόγω οργάνωση η οποία χαρακτηρίζεται ως «νεοναζιστική» από το υπουργείο Εσωτερικών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βαυαρίας, αποτελούσε για πολλά χρόνια τη… δεξιά πτέρυγα του ακροδεξιού NPD, το οποίο έχει κοινοβουλευτική παρουσία σε δύο κρατίδια της Γερμανίας.

Το 2008 η Freies Netz Süd αποφάσισε να αποχωρήσει από το μητρικό κόμμα, αφού το NPD εξέφραζε… μετριοπαθείς θέσεις σε σχέση με την τοποθέτηση της FNS.

Τα μέλη του συχνά - πυκνά έχουν μπλεξίματα με το νόμο στη Γερμανία, με καταδίκες για ρατσιστική ρητορική, αλλά και για φωτογραφίες αριστερών διαδηλωτών που δημοσιοποιούσαν στο διαδίκτυο και τους παρουσίαζαν ως καταζητούμενους.

ΠΑΝ.ΛΥ