Νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου προωθείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνει το δικαίωμα στην ηγεσία της Δικαιοσύνης να ενημερώνεται για τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου.
Σύμφωνα με τα «Νέα», για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζει κανείς πλην του υπουργού και μιας πολύ κλειστής ομάδας ανθρώπων. Όχι πια.

Σύμφωνα με νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ, πλέον, η ηγεσία της Δικαιοσύνης αναμένεται να ενημερώνεται για τις απόρρητες δαπάνες του υπουργείου, χωρίς να παραβιάζεται το μυστικό του χαρακτήρα τους.

Η πρωτοβουλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για τερματισμό της αδιαφάνειας.

Η τροπολογία που έχει υπογραφεί από τον κ. Αβραμόπουλο και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο γραφείο του Αντώνη Ρουπακιώτη προβλέπει ότι πριν τα στοιχεία καταστραφούν η ηγεσία της Δικαιοσύνης, δηλαδή οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σχετικά βιβλία (αιτιολογήσεις, αποφάσεις και αποδείξεις).