Ο μέγιστος αρχιερέας των… οικονομικών και της πολιτικής ηθικής ξαναχτύπησε για να μας υποδείξει τι θα κάνουμε…
Ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους με τη συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών, προτείνει μέσω συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο Κώστας Σημίτης.
Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη για να στηρίξει τον Γιάννη Στουρνάρα, και να χτυπήσει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή.

Τι μας είπε ο άνθρωπος που φυγομάχησε εγκαταλείποντας την ηγεσία του κόμματος του, βλέποντας τη συντριβή να έρχεται;  

Ο κ. Σημίτης ανακάλυψε ότι τα αίτια της ελληνικής κρίσης βρίσκονται στη λαϊκιστική πολιτική παροχών που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή της Νέας Δημοκρατίας μετά το 2004.

Με την κυβέρνηση Καραμανλή το πελατειακό σύστημα άνθησε ξανά, στο Δημόσιο διορίστηκαν πάνω από 150.000 υπάλληλοι, το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε σε πεντέμισι χρόνια από τα 130 δισ. ευρώ δηλαδή 95,4% του ΑΕΠ το 2003, στο 129,4% στα τέλη του 2009.

Ενώ για τα «λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου δεν είπε τίποτα, όταν έπρεπε!

Βέβαια ο κ. Σημίτης ξεχνάει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μονιμοποίησε τους συμβασιούχους που είχε σε ομηρία ο ίδιος και το κόμμα του και οι οποίοι είχαν κερδίσει δεκάδες δικαστικές μάχες.

Μήπως ξέχασε ο κ. Σημίτης πως κέρδιζε τις εκλογικές μάχες; Να του το θυμίσουμε: Με το πελατειακό κράτος που είχε φτιάξει το κόμμα του!

Και φυσικά ξεχνάει ότι εκείνη την περίοδο έπρεπε να πληρωθούν τα δανεικά των προηγούμενων χρόνων και της δικής του περιόδου. Και βέβαια πως θα πληρωνόντουσαν, αφού είχε αφήσει τα ταμεία άδεια; Με νέο δανεισμό που θα φούσκωνε το χρέος.   

Ο κ. Σημίτης ξαφνικά βγήκε στο φως, αλήθεια γιατί δεν μίλησε όταν τον διέγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά κάθισε στην γωνία του, χωρίς να βγάλει κιχ; 

Που ήταν όταν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου μας έβαζαν στο ΔΝΤ;

Ο Γερμανόφιλος Σημίτης μίλησε όταν η κ. Μέρκελ και η παρέα της βυσσοδομούσαν εναντίον της χώρας και των Ελλήνων, τι ακριβώς έκανε; 

Έχει το θράσος να δίνει και συμβουλές ο κ. Σημίτης, όταν επί πρωθυπουργίας του έγινε το μεγαλύτερο «φαγοπότι» στην οικονομία, με αποτέλεσμα σήμερα να γεμίζουν οι φυλακές του Κορυδαλλού και η δικαιοσύνη να εξετάζει φακέλους σκανδάλων(αμυντικοί εξοπλισμοί, χρηματιστήριο κλπ).

Αλήθεια τη λέξη αυτοκριτική την έχει ακούσει;

Ήξερε τίποτα για τις μίζες, για τις οποίες κατηγορείται ο Υπουργός του Άκης; 

Για τις συμβάσεις στα τρένα, τα αεροπλάνα, τους εθνικούς δρόμους, τα αεροδρόμια και τα γιοφύρια;

Αλήθεια για τον Άκη, θα δώσει μια συνέντευξη να μάθουμε πια άποψη έχει; 

Για τη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου;

Για το σκάνδαλο της Siemens;

Για τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens επί αρχηγίας του;  

Υ.Γ Θυμάστε τους χειρισμούς σας το 1994 ως Υπουργός Βιομηχανίας στο έργο του φυσικού αερίου; Τα σχετικά δημοσιεύματα; Εκείνη η σύμβαση και τα έργα που έγιναν ήταν προς όφελος της χώρας;    

Νίκος Παναγιωτόπουλος