«Στα κάγκελα» έχουν βγει τις τελευταίες μέρες βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητώντας επιτακτικά από τη κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί την ομολογία του ΔΝΤ «περί αποτυχημένης οικονομικής συνταγής, που εφάρμοσε στην Ελλάδα».  
Μόλις, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητώντας να πληροφορηθεί σε τι ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να υπάρχουν οφέλη για την ελληνική οικονομία.
 
Το εκπληκτικό στην όλη υπόθεση είναι, λένε βουλευτές της ΝΔ, ότι ο πρώτος που είχε καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με το «λάθος του ΔΝΤ» ήταν Νικήτας Κακλαμάνης!

Πιο συγκεκριμένα, στις 29 Ιανουαρίου- δύο εβδομάδες πριν το… θυμηθεί ο κ. Τσίπρας - ο Ν. Κακλαμάνης ζήτησε από τον Γ. Στουρνάρα να απαντήσει για τις ενέργειες που θα κάνει μετά από τη παραδοχή της ηγεσίας του ΔΝΤ για την εσφαλμένη πολιτική των Μνημονίων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας.  

Τα ζητήματα, που προκύπτουν με βάση τα παραπάνω είναι δύο:  

-Το ένα αφορά στον υπουργό Οικονομικών, από τον οποίο ακόμη περιμένει απάντηση (και όχι διαρροές) ο βουλευτής της Ν.Δ.

-Το άλλο αφορά, στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος καθυστέρησε σημαντικά, για να θέσει το καίριο ζήτημα επί τάπητος.  

Εύλογα, λοιπόν, πολλοί βουλευτές της ΝΔ θέτουν το ερώτημα:  

Αν ο Α. Τσίπρας, ο οποίος θέλει να κυβερνήσει τον τόπο και να βγάλει την ελληνική οικονομία από το τέλμα των Μνημονίων, κινείται με  τέτοια καθυστέρηση, για καίρια θέματα όπως το «λάθος του ΔΝΤ», τι ελπίδα μπορεί να έχει ο τόπος;  

Π.Ρ