Στα πλοκάμια της ελληνικής γραφειοκρατίας πιάστηκαν και οι επενδύσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, ναυάγησε η πώληση του ιδιωτικού νησιού Οξιά- που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη- στον Εμίρη του Καταρ.
Πριν από λιγότερο ένα χρόνο η αγοροπωλησία ήταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της με τους αγοραστές μάλιστα να έχουν δώσει και προκαταβολή. Όπως αποκάλυψε όμως ο δήμαρχος Ιθάκης, τελικά ναυάγησε, καθώς κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) χαρακτηρίζεται δασικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πουληθεί. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος μαλιστα οι εκπρόσωποι του Εμίρη του είπαν: "Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους...".

Και δεν έχουν άδικο. Νησί για να καταπλέουν με το πολυτελές σκάφος τους και να κάνουν διακοπές. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς ο Εμίρης του Κατάρ, οποίος ήθελε να αγοράσει και άλλα νησιά στο Ιόνιο, ήθελε προφανώς να φτιάξει ένα μεγάλο συγκρότημα προκειμένου να το επισκέπτεται για διακοπές. Κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αφού ένα κομμάτι του νησιού χαρακτηρίζεται δασικό. Και το σίγουρο είναι ότι δεν επιθυμούσε να αγοράσει έκταση για να καλλιεργεί και να μαζεύει θυμάρι!