Την είσπραξη δύο μισθών παραδέχεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος, ο οποίος μάλιστα κάνει λόγο και για λαϊκίστικες επιθέσεις που δέχεται!
Σε απάντηση του προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο κ. Μέργος αναφέρει πως δεν εισπράττει τρεις μισθούς, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, αλλά δύο: τον μισθό του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και την αποζημίωση ως εκπρόσωπος του υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας!

Παράλληλα αναφέρει ότι για δεύτερη ημέρα γίνετα στόχος λαϊκίστικών και παραπλανητικών επιθέσεων. 

«Για δεύτερη συνεχή ημέρα γίνομαι στόχος λαϊκίστικων και παραπλανητικών επιθέσεων. Σήμερα, κάποιοι, και συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης «ανακάλυψε» ότι εισπράττω τρεις μισθούς, χρήζοντάς με έτσι με πολυθεσίτη. Για την ενημέρωσή του, αλλά και όποιου ενδιαφερόμενου, από τις 17 Ιουλίου που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν λαμβάνω το μισθό μου από το Πανεπιστήμιο, αφού υπάρχει αναστολή των καθηγητικών μου καθηκόντων. 

Η μοναδική αμοιβή μου από τον Ιούλιο του 2012 είναι ο μισθός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και η αποζημίωση ως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως ο νόμος ορίζει, και όπως άλλωστε και ο προκάτοχός μου Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ελάμβανε» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Μετά την παραπάνω απάντηση εξηγείται γιατί τα 586 ευρώ/μήνα θεωρούνται υψηλός μισθός...

Σχετικό θέμα: Το τιτίβισμα του Παπαδημούλη για τους τρεις μισθούς του Μέργου