Άστραψε και βρόντηξε ο βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας. Ο κ. Πολύδωρας άσκησε δριμεία κριτική στο φορολογικό σύστημα και την άδικη κατανομή των φόρων, που οδήγησε όπως είπε στην εξόντωση της μεσαίας τάξης. «Δεν θέλω να στραφώ εναντίον κανενός.
Το μόνο που θέλω είναι να συμβάλλω στη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Όταν ψηφίζω τα μνημόνια και τις συνεπακόλουθες δανειακές συμβάσεις, σφίγγω την καρδιά και τα δόντια, όπως όλοι μας, και προσπαθώ να κρατήσω την ελπίδα ζωντανή, με τα νύχια», είπε ο κ. Πολύδωρας. 
 
Ο κ. Πολύδωρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα, υποστηρίζοντας πως είναι αντισυνταγματικός.

«Έτσι κατεγράφη το χαράτσι και μάλιστα είναι πολύ μικρόψυχη - και γι' αυτό το σαρκάζω - και κουτοπόνηρη μια δήλωση ότι πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ό,τι εισπράξαμε και το 2012. Αυτό είναι κουτοπόνηρο πράγμα, διότι το 2012 υπήρχε αυτό το έκτακτο χαράτσι. Θα επαναληφθεί; Γιατί δεν μιλάμε με ευθύτητα και να πούμε ότι θα επαναληφθεί και θα προχωρήσουμε και στη δήμευση των περιουσιών; Γιατί αυτό συντελείται τώρα και πρέπει να το προλάβουμε, αν νοιαζόμαστε γι' αυτό το λαό. Διότι δεν μιλάμε απλώς για φτωχοποίηση, αλλά για εξόντωση», είπε χαρακτηριστικά στο Bήμα FM. 
 
Η αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μάλιστα λέει μπορεί να μην επετεύχθη με ευθύνη της Τρόικας, ωστόσο πρέπει να είναι ένας διαρκής στόχος από ελληνικής πλεράς.

«Μάλιστα, ομολογείται ότι δεν βγαίνει αυτό το πρόγραμμα και τα μέτρα, ομολογείται και το λάθος. Και δεν πρέπει να αφήσουμε αναξιοποίητη τη δραματική ομολογία ότι έκαναν λάθος όταν έβαλαν τις υποθέσεις για ύφεση και έπεσαν έξω πέντε φορές, με τη συνταγή που μας υπέδειξαν. Αυτό πρέπει να είναι η νέα βάση της διαπραγμάτευσης, η βάση επανεκκινήσεως».