Στο Darkroom, το δωμάτιο ελέγχου του αεροδρομίου της Ζυρίχης βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εξωτερικών κληρώθηκε στο «random search» δηλαδή στην επιλογή τυχαίας αναζήτησης επιβατών του αεροδρομίου προς έλεγχο. Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει χρήση της διπλωματικής του ιδιότητας και προτίμησε να σταθεί στην αναμονή, όπως όλοι οι επιβάτες. Όταν εξελέγη προς έλεγχο, ο κ. Αβραμόπουλος ρωτήθηκε από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου γιατί δεν πήγε από την είσοδο των διπλωματικών διαβατηρίων, ωστόσο απάντησε πως με αυτόν τον τρόπο αισθάνεται περισσότερο ασφαλής με την πτήση.


Όπως γράφει ο Φανούριος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»:

«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ταξιδεύοντας για τις ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης - αν και προβλέπεται- δεν πήγε από την είσοδο των διπλωματικών διαβατηρίων ή των επισήμων, αλλά προτίμησε να περιμένει στη σειρά του με τους υπόλοιπους επιβάτες. Κάποια στιγμή τον πλησίασε το προσωπικό ασφαλείας για έλεγχο, κάποιοι από ολιγομελή αποστολή του ΥΠΕΞ προσπάθησαν να παρέμβουν, αλλά ο κ. Αβραμόπουλος τους έκανε νόημα να μη μιλήσουν. Έτσι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο... Darkroom, στο δωμάτιο ελέγχου του αεροδρομίου. Προφανώς δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο πάνω του, αφού συνέχισε κανονικά το ταξίδι του».