Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, με δήλωση του «απολογήθηκε» για τα όσα είπε στη συνέλευση της ΔΕΚΑ Τρικάλων, που δημιούργησαν σφοδρές αντιδράσεις.
Όπως δηλώνει ο Γ. Κυρίτσης, «αν στόχος του επί δύο ώρες που δεν απαντούσα στις προκλήσεις του, ήταν να χάσω την υπομονή μου, λυπάμαι, αλλά δυστυχώς το κατόρθωσε».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Κυρίτση:

«Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, παρευρέθην σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Κοινωφελούς Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων, σχετικά με την λειτουργία του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι".

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου δύο ώρες, έγινε παρουσία των εργαζομένων και οδήγησε σε συμφωνία αναφορικά με την ανάγκη συνέχισης τέτοιων προγραμμάτων.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ένας πολίτης, παντελώς άσχετος με το αντικείμενο –και φυσικά όχι εργαζόμενος, όπως ακριβώς αναγράφεται σε ιστοσελίδες- , έμπαινε στο χώρο, λοιδορούσε και αποχωρούσε μέχρι να εισέλθει εκ νέου, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παριστάμενων.

Προς το τέλος, ο συγκεκριμένος πολίτης θέλησε να μου απευθύνει ερώτηση. Με αυτήν, δεν είχε στόχο να προάγει τη συζήτηση, αλλά να την αποπροσανατολίσει για τους δικούς του λόγους, με αποτέλεσμα να χάσω την ψυχραιμία μου.
Αν στόχος του επί δύο ώρες που δεν απαντούσα στις προκλήσεις του, ήταν να χάσω την υπομονή μου, λυπάμαι, αλλά δυστυχώς το κατόρθωσε. Όμως, όποιος απομονώσει αυτό το ενάμιση λεπτό, χάνει την ουσία της όλης συζήτησης και αποκτά μια στρεβλή εικόνα των όσων έγιναν.

Είναι βέβαια ευτυχές για μένα ότι πέραν του απομονωμένου, υπάρχει και το πλήρες βίντεο της σύσκεψης που για όποιον έχει την υπομονή, μπορεί να το παρακολουθήσει».