«Διπλά και τριπλά πεπεισμένος ότι αν είχε ακολουθηθεί η πολιτική Μητσοτάκη δεν θα είχαμε φτάσει στο μνημόνιο» δήλωσε ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha.  
«Εκτιμώ τις προσπάθειες Στουρνάρα, νομίζω ότι γενικώς είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν ξέρω πόσο περιορισμένος είναι από την τρόικα» δήλωσε ο κύριος Παλαιοκρασσάς για τους χειρισμούς του Υπουργού Οικονομικών τονίζοντας ότι «το πρόβλημα που βλέπω εγώ τώρα είναι ότι δεν ανεβαίνουν τα έσοδα». 

Ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ο οποίος έχει επιμεληθεί το βιβλίο του επίτιμου της ΝΔ ανέφερε ότι «για μένα ο Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός ηγέτης μετά τον Καραμανλή». 

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι να δείξει έναν διαφορετικό τρόπο χειρισμού μιας κρίσεως σοβαρής και πώς αυτά μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση, δεν είναι στόχος μας η αυτοδικαίωση μέσω αυτού του βιβλίου». 

Καλό θα ήταν βέβαια να μην τα έλεγε αυτά ο πρώην υπουργός αλλά να άφηνε κανέναν άλλον να αποτιμήσει την πολιτική του επιτίμου.