Για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Εγώ αντιπαθώ καταρχήν τις γάτες. Είμαι οπαδός των σκύλων και σύγκριση του ΠΑΣΟΚ με σκύλο δεν μπορώ να κάνω δεν μου έρχεται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή έμπνευση», απάντησε, σχολίαζοντας τη δήλωση του Ευάγγελου βενιζέλου ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα εφτάψυχη».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Βενιζέλος έχει – δεν ξέρω έχετε διαβάσει την “Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” εκεί υπάρχει η γάτα του Τσεσάιρ μια γάτα χωρίς σώμα μόνο με κεφάλι που χαμογελά. Μερικές φορές όταν έβλεπα τον κ. Βενιζέλο να χαμογελάει σκεφτόμουν ότι μου θύμιζε τη γάτα του Τσεσάιρ, δεν του το έχω πει όμως ποτέ γιατί δεν ήξερα πως θα το πάρει. Τώρα όμως αφού ο ίδιος παρομοίασε τον εαυτό του και το κόμμα του με γάτα, εγώ θεωρώ ότι αυτό μπορεί να είναι αλήθεια και μάλλον είναι αλήθεια γιατί το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα συνέδριο ενδιαφέρον, ισχυρό στο οποίο και εγώ ο ίδιος θα πάω και δεν θα πήγαινα αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον και κάποια διάσταση του συνεδρίου.

Αν δηλαδή μαζευόμασταν 5.000 σε όλη την Ελλάδα να ψηφίσουμε για το συνέδριο δεν θα είχε νόημα να προχωρήσουμε. Το ότι μαζεύτηκαν 110 χιλιάδες είναι πολύ σημαντικό. Αυτό όμως δεν αρκεί. Το ότι υπάρχουμε δεν αρκεί. Το να γίνει το κόμμα αυτοσκοπός της κομματικής δραστηριότητας, να έχουμε ένα κόμμα που θα του συντηρούμε για να υπάρχει δεν σημαίνει τίποτα».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο συνέδριο είπε: «Το κόμμα που θα δημιουργήσω όταν απογοητευτώ από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα έχει ως τίτλο "Αυτογνωσία"».