Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής από ομάδα εργαζομένων στην KAVALA OIL, με αφορμή την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

Οι εργαζόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα, λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» και εισήλθαν μέσα, όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο, όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη, αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα.

Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές ν' ακυρώσουν όχι μόνο τη συνέντευξη Τύπου, αλλά και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.

Η αντίδραση των εργαζομένων της KAVALA OIL σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από τη Βουλή, την προσεχή Τρίτη, της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999.

Οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL αντιδρούν στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να γίνει και η μητρική εταιρεία Energean Oil and Gas συνδικαιούχος των κοιτασμάτων πετρελαίου.

(Πηγή φωτό:  proininews.gr - Πηγή βίντεο: kavalawebnews.gr)