Σε... ελληνικό έδαφος συνεχίζεται η «γραφειοκρατική περιπέτεια» του κ. Σπύρου Πρίφτη που έγινε γνωστός ως ο «κουρέας του Όλι Ρεν», καθώς διαμαρτυρήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στην Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κερκυραίος κομμωτής επιχείρησε να ανοίξει δική του επιχείρηση στο νησί. Ως απόφοιτος εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών έμαθε για το άνοιγμα του επαγγέλματος του και κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, το επάγγελμα στην ουσία παραμένει μέχρι και σήμερα «κλειστό», αφού χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια προϋπηρεσίας για όσους είναι απόφοιτοι εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών.
 
Μετά την επικοινωνία που είχε με τις Βρυξέλλες και τις επιστολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι εξετάζεται το αίτημά του, ο κ. Πρίφτης έλαβε έγγραφο από το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο, το γραφείο του υπουργού ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Δημοσιας Υγείας και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής για το αίτημά του. 
 
Ο κ. Πρίφτης αναφέρει στο newpost ότι «έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια με πολλές επιστολές από εμένα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κάνει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγιεινής το αυτονόητο και να ενημερώσει τον Υπουργό ότι υπάρχει πρόβλημα με το κλειστό επάγγελμα του κουρέα. Από εκεί που δεν μου απαντούσαν καθόλου τώρα με ενημερώνουν, ότι ενημέρωσαν τον υπουργό.

Είναι ειρωνικό αυτό και ακόμα έχουμε πολύ δρόμο».
Απομένει να δούμε το επόμενο επεισόδιο του «σίριαλ»...

Β.Β