Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του left.gr, το οποίο επικαλείται σήμερα και η εφημερίδα «Αυγή» σε σημερινό της άρθρο με τίτλο «Ένας υμνητής του Χίτλερ, και ανέφερε ότι ο σύμβουλος της κυβέρνησης, Ιωάννης Κωτούλας, αποσπασμένος στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών για την ιθαγένεια Χαράλαμπου Αθανασίου είναι «υμνητής του ναζισμού και του Χίτλερ».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Αυγή» ο κ. Κωτούλας είναι εκπαιδευτικός ο οποίος στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012 αποσπάστηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Αθανασίου. Ωστόσο ο εν λόγω σύμβουλος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, όπως φαίνεται στο έργο του «Η Ανοδος του Γ' Ράιχ» αποτελεί υμνητή του ναζισμού.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης με σημερινή του απάντηση στον Γιάννη Ραγκούση στο Twitter αναφέρει πως το συγκεκριμένο κείμενο είναι «απόσπασμα» και δεν αναφέρεται σε απόψεις του κ. Κωτούλα και υποστηρίζει πως ο σύμβουλος της κυβέρνησης έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του left.gr.