ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εξώδικο του Ιωάννη Κωτούλα στην «Αυγή»

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2013, 23:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εξώδικο του Ιωάννη Κωτούλα στην «Αυγή»
Facebook Twitter Whatsapp
Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε ο ιστορικός Ιωάννης Κωτούλας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται ως «υμνητής του Χίτλερ».
Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε ο ιστορικός Ιωάννης Κωτούλας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται ως «υμνητής του Χίτλερ».
Ο κ. Κωτούλας αναφέρει στο εξώδικό του ότι η καταγραφή των ιστορικών γεγονότων, όπως έκανε στο βιβλίο του «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ» που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν «υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται», ενώ κατηγορεί τον συντάκτη του ρεπορτάζ για «παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογικής δημοσιογραφίας» καθώς απέκρυψε ή αγνόησε «τις αντιρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις μου και τη συνεργασία μου με τους μετανάστες».

Αναλυτικά, η εξώδικη διαμαρτυρία που έστειλε ο κ. Κωτούλας στην εφημερίδα «Αυγή» αλλά «και όσους αναπαρήγαγαν τα πλαστογραφημένα στοιχεία», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην έγκριτη εφημερίδα σας "Η ΑΥΓΗ" με τίτλο "Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια" (σελίδα 9), παρουσιάζομαι ως φιλοναζιστής - υμνητής του Χίτλερ. Για να στηρίξει ο συντάκτης του δημοσιεύματος τον ισχυρισμό του αυτόν, παραθέτει απόσπασμα από το βιβλίο μου με τίτλο "Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ".

Η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται.

Ο συντάκτης σας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογικής δημοσιογραφίας αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις αντιρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις μου και τη συνεργασία μου με τους μετανάστες, παρουσίασε στο δημοσίευμά του την εντός εισαγωγικών άποψη του διακεκριμένου αντιναζιστή στοχαστή Jacques Ellul, ως δικό μου στοχασμό, με προφανή σκοπό να μειώσει το επιστημονικό μου έργο και να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου. Η πλαστογραφία αυταπόδεικτη.

Αλήθεια, πως και μου χαρίσθηκε και δεν με παρουσίασε και ως Σταλινικό, αφού στο άλλο ιστορικό μου βιβλίο με τίτλο «Στάλιν: Ο αρχιτέκτονας της Σοβιετικής Ένωσης» αναφέρομαι στις δομικές επιτυχίες και την ισχυρή προσωπικότητα του Στάλιν:!!!

Κύριε Διευθυντά ,

Ζητώ με την παρούσα δήλωση - διαμαρτυρία μου να προβείτε, όπως έχετε υποχρέωση κατά τον νόμο, στην δημοσίευση της παρούσης δήλωσης στην εφημερίδα σας στην ίδια θέση και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία, επιφυλασσόμενος δε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου και να κινηθώ αστικά και ποινικά για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ο Διαμαρτυρόμενος – Δηλών

Ιωάννης Κωτούλας».