Ανακοίνωση - απάντηση για το κατασχετήριο σπιτιού που έστειλε σε άνεργο εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΥΔΑΠ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η Εταιρεία έχει υιοθετήσει οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με την εφαρμογή των οποίων, έχουν ήδη γίνει τον τελευταίο χρόνο 18.000 διακανονισμοί, και δεν έχει προβεί ποτέ σε κατάσχεση ακινήτου, απόδειξη της κοινωνικής της ευαισθησίας».

Η ΕΥΔΑΠ λοιπόν θεωρεί ως δείγμα ευαισθησίας το γεγονός ότι, προς το παρόν, απειλεί ότι θα «πάρει σπίτια» για λίγες εκατοντάδες ευρώ, αλλά δεν πραγματοποιεί τις απειλές της.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση του 50χρονου ανέργου, η ΕΥΔΑΠ αναφέρει πως «το μέσο της κατάσχεσης είναι το έσχατο μέσο, μετά από πλήθος ενεργειών, για την εξασφάλιση της απαίτησης, που υποχρεούται να εφαρμόσει η Εταιρεία βάσει του νόμου. Ωστόσο, η Εταιρεία κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια του συγκεκριμένου καταναλωτή, προχώρησε ήδη στην εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη διευθέτηση της οφειλής».

Βέβαια δεν εξηγεί η ανακοίνωση ποια ακριβώς ήταν αυτή η διευθέτηση στην οποία η εταιρεία με ευαισθησία προχώρησε, όταν από νωρίς το πρωί ένα μέσο ενημέρωσης έχει προσφέρει το σύνολο των χρημάτων που οφείλονται από τον 50χρονο μεταλλεργάτη.


Ντ.Κ.