Θετικός στην γενική απαγόρευση της οπλοφορίας εμφανίστηκε ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής σε δημοσιογράφους.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα ήταν θετικός σε μια συζήτηση να απαγορευθεί η οπλοφορία των βουλευτών, ο κ. Βούτσης απάντησε:

«Θα ήμουν θετικός στο να απαγορευθεί γενικώς η οπλοφορία στην κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος... μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη δυστυχώς τη μειώνουμε κατ΄ελάχιστο».

Λίγες ώρες μετά, ο κ. Βούτσης εξέδωσε ανακοίνωση με διευκρινιστική δήλωση: «Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων».
 

Σχετικό θέμα: ΝΔ: Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τις θέσεις Βούτση;