current views are: 1

3 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση06:49

Μαρία Ρεπούση: Περάσαμε σε καθεστώς εθνικής τρομοκρατίας

Με άρθρο της υπό τον τίτλο «Από την εθνική ορθότητα στην εθνική τρομοκρατία» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Μαρία Ρεπούση απαντά στις επικρίσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό.

Δημοσίευση 06:49’
αρθρο-newpost

Με άρθρο της υπό τον τίτλο «Από την εθνική ορθότητα στην εθνική τρομοκρατία» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Μαρία Ρεπούση απαντά στις επικρίσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό.

Με άρθρο της υπό τον τίτλο «Από την εθνική ορθότητα στην εθνική τρομοκρατία» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Μαρία Ρεπούση απαντά στις έντονες επικρίσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό.

Μεταξύ άλλων, η ιστορικός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «από το καθεστώς της εθνικής ορθότητας περάσαμε σε καθεστώς εθνικής τρομοκρατίας. Κινδυνεύεις πραγματικά αν δεν συμφωνήσεις με την επικρατούσα άποψη».

Στο άρθρο της, η κυρία Ρεπούση αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ιστορικές απόψεις της στο βιβλίο της έκτης δημοτικού το 2006-2007, υποστηρίζοντας ότι «τελικά το περιβόητο βιβλίο με τη βοήθεια του ατυχούς “συνωστίζονται” αποσύρθηκε από τα σχολεία και οι σχολεικές τάξεις επέστρεψαν στο καθεστώς εθνικής ορθότητας στο οποίο οφείλουν να λειτουργούν τα σχολεία της χώρας».

«Τώρα δεν πρόκειται για την ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο αλλά τι γράφει κάποιος σε μια επιστολή που στέλνει σε συναδέλφους του, τι υπονοεί αναφερόμενος σε εθνικούς μύθους που στοιχειώνουν τις ιστορίες όλων των χωρών», σημειώνει η ίδια και προσθέτει «όχι γιατί ενδιαφέρεται για την άποψη. Καθόλου, Η ομολογία ενδιαφέρει, η θετική ή η αρνητική ομολογιά για να αποδοθούν τα δεόντα».

«Σε κάποιες χώρες, στις οποίς ελπίζω τελικά να μην συμπεριληφθεί τελικά η δική μας, αλίμονο για όσους και όσες υπάρχουν τεκμήρια από διαφορετικές αφηγήσεις» καταλήγει η κυρία Ρεπούση.

 

σχετικα αρθρα