Όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου εξυμνούσε στην τουρκική εφημερίδα «Zaman» τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τις πολιτικές του μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί την κοινωνική κατακραυγή των πολιτών και την «εξέγερση» απέναντι στον τούρκο πρωθυπουργό, ούτε την... αναδίπλωση του κόμματός της.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πέρυσι: «Χάρη στον πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό προς τη δημιουργία ενός καινούργιου πολιτικού μοντέλου δεν είναι παράξενο που σήμερα οι άνθρωποι στην Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Λιβύη ονειρεύονται ένα τουρκικό μοντέλο»…

Ωστόσο, μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Τουρκία ο ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε ανακοινώσεις δηλώνοντας την συμπαράστασή του στον τουρκικό λαό και υποστηρίζοντας ότι «ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών  είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις και ως τέτοιος πρέπει να βρει τη στήριξη όλων».

Μάλιστα, η ίδια η κυρία Δούρου στο προσωπικό της ιστολόγιο έγραψε: «Η κυβέρνηση Ερντογάν βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο κίνημα διαμαρτυρίας από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 2002. Πρόκειται για μια σοβαρή δημοκρατική δοκιμασία, η οποία, μέχρι στιγμής, εκθέτει την τουρκική κυβέρνηση».