Την ώρα που συζητάμε για ανάπτυξη αναπτύσσεται η… νέα γραφειοκρατία στην Ελλάδα.

Το υπουργείο οικονομικών προσφέρει γραφειοκρατία στους φορολογούμενους που θέλουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους.

Ο Πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Κίνα, δίνει συνεντεύξεις και υπόσχεται στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι η γραφειοκρατία αντιμετωπίζεται και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα,  για ακόμα μια φορά χιλιάδες συνταξιούχοι, συνωστίζονται σε ατελείωτες ουρές προκειμένου να πάρουν το αυτονόητο, τις συντάξεις τους.

Τουλάχιστον 100.000 συνταξιούχοι δεν πήραν τη σύνταξη Ιουνίου επειδή, όπως ανακοίνωσαν τα Ταμεία, δεν είχαν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Τρία χρόνια τώρα ακούμε για τις απογραφές των ταμείων, αλλά και παρακολουθούμε τον κ. Σπυρόπουλο να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μας λέει, πόσο καλά κάνει τη δουλεία του…και οι ταλαιπωρία χιλιάδων ηλικιωμένων ανθρώπων να συνεχίζεται, αλλά ο κ. Διοικητής στη θέση του!

Απίστευτο αλαλούμ, όμως έχουμε και  με τις φορολογικές δηλώσεις, με τον άλλον αστέρα της τηλεόρασης, το Γραμματέα Εσόδων που λίγο ακόμα και θα τον κάνουμε επίτιμο Γραμματέα της ταλαιπωρίας και της γραφειοκρατίας.  

Ακόμα δεν ξέρουμε, τι θα δηλώσουμε και τι όχι,  σχετικά με τους τόκους, με ευθύνη των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώθηκε ότι για να απαλλαγούν μισθωτοί και συνταξιούχοι από τη φορολόγηση των τόκων καταθέσεων έως 250 ευρώ, θα πρέπει να ψηφιστεί διάταξη νόμου. Όταν ψηφιστεί θα εκδοθεί η αναλυτική εγκύκλιος για τη συμπλήρωση του φετινού Ε1.

Με τις  βεβαιώσεις για το ύψος των τόκων, το υπουργείο Οικονομικών έχει λάβει διαβεβαιώσεις μόνο από τις 4 μεγάλες τράπεζες ότι θα αποστείλουν τα δεδομένα σε ηλεκτρονικό αρχείο, κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταθέτες θα πρέπει να τις αναζητήσουν μόνοι τους.

Και ο κ. Θεοχάρης είναι από τους αναντικατάστατους, να τους χαίρεται η τρικομματική κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων αλλαγών!

Θα παραιτηθεί κάποιος από ντροπή; 
 

Νίκος Παναγιωτόπουλος