Καθυστερημένη αυτοκριτική και νέες αιχμές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως περιέχει η εαρινή έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, με την Ελλάδα να γίνεται για ακόμα μία φορά πρωταγωνίστρια σε θέατρο παραλόγου.

Το Ταμείο τρία χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο, που ενεργοποίησε το κύμα περικοπών, χαρατσιών, απολύσεων και λουκέτων, έρχεται να μας μιλήσει για λάθος εκτιμήσεις, «καρφώνοντας» την Ε.Ε. ότι χρησιμοποίησε την Ελλάδα για να αγοράσει χρόνο -όπως είχε δηλώσει και η Μέρκελ- για να μην υπάρξει εξάπλωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Από αυτές τις λάθος εκτιμήσεις, φυσικά, εκατομμύρια πολίτες στην Ελλάδα υποφέρουν. Προφανώς οι κυνικοί τεχνοκράτες του οικονομικού οργανισμού θεωρούν ότι με «mea culpa» θα πείσουν τα θύματά τους για τις αγνές προθέσεις τους και για ενδεχόμενη μεταστροφή πολιτικής (εδώ γελάμε).

Την ίδια ώρα μία χώρα και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός Νότος γίνονται μπαλάκια του πινγκ πονγκ ανάμεσα στην κόντρα Βερολίνου και Ουάσινγκτον.

Ας προσέχαμε που τους αφήσαμε να μας «σώσουν».


Β.Β.

TAGS