Με πυρά και επιθέσεις εκατέρωθεν για το αντιριτσιστικό νομοσχέδιο συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση κατά τα άλλα της λίστας Λαγκάρντ και  τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Το επεισόδιο προκλήθηκε στη Βουλή, με αναφορές βουλευτών σε... αρνητές του Ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια συζήτησης επί της πρότασης για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Όταν στο βήμα βρέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε ότι «προφανώς και συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος στην επιτροπή...»

Στο βήμα στη συνέχεια ανέβηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, και απευθυνόμενος στον παρόντα Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, τον ρώτησε, με αφορμή και τις προτάσεις της ΝΔ για το αντιρατσιστικό, αν ξέρει τι θα γινόταν στην Γερμανία σε περίπτωση που βουλευτής δήλωνε αρνητής του Ολοκαυτώματος... Ο κ. Οικονόμου ζήτησε επιτακτικά απάντηση και τόνισε ότι αυτά δεν θα συνέβαιναν στην ελληνική Βουλή αν είχε ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ.

Τέλος, προσωρινά, στο συμβάν έδωσε ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης, παραπέμποντας στις ρυθμίσεις για το αντιρατσιστικό. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο κ. Αθανασίου έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε στο αντιρατσιστικό επισημαίνοντας προς τον κ. Οικονόμου ότι «Αν θέλουμε καινούργιο νόμο, χρειάζονται απλές τροποποιήσεις για να αποφύγουμε τις επικαλύψεις».
 
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σηκώθηκε όρθιος και σε υψηλούς τόνους σημείωσε ότι η ποινική διαδικασία που θα ακολούθουσε η γερμανική βουλή σε ανάλογη περίπτωση θα ήταν αυστηρότατη.
 
Το επεισόδιο συνεχίστηκε όταν το λόγο ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δρίτσας ο οποίος επέρριψε ευθύνες στο προεδρείο της Βουλής για αποπροσανατολισμό της συζήτησης από το θέμα λέγοντας ότι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να δημιουργήσουν εντυπώσεις. 
 
Ο Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβη φωνάζοντας ότι όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα, ωστόσο το προεδρείο της Βουλής της αφαίρεσε το λόγο, αλλά εκείνη συνέχισε να μιλάει από το έδρανό της. Στο βήμα ανέβηκε ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος άρχισε την ομιλία του λέγοντας προς την κυρία Κωνσταντοπούλου «Τουλάχιστον στην αίθουσα του Κοινοβουλίου αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου»!
 
ΑΝ. ΓΑΛ.