Σε μια κρίση... ταπεινοφροσύνης ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην θέση του μετά τις εκλογές θεωρώντας ότι κάνει καλά τη δουλειά του!

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Leipziger Volkszetung» είπε χαρακτηριστικά «δεν θέλω ούτε υψηλότερο ούτε διαφορετικό αξίωμα». Παράλληλα, προσθέτει ότι αισθάνεται δυνατός και ασκεί τα καθήκοντά του με ευχαρίστηση. Απορρίπτει δε τον ισχυρισμό ότι τα μέλη της κυβέρνησης έχουν ήδη «αναλωθεί» και αντιτείνει: «Με όλο τον σεβασμό. Είμαστε όλοι το μέλλον. Τι πιστεύετε, πραγματικά; Εγώ και οπωσδήποτε η Άνγκελα Μέρκελ».

Ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ακόμη ότι έχει την αποδοχή όχι μόνο του κόμματός του αλλά και μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ συμπληρώνει ότι θέλει να παραμείνει συνεργάτης μιας «τρομερά ισχυρής» Καγκελαρίου.

Φυσικά και έχει κάνει καλή δουλειά κ. Σόιμπλε. Έχει καταφέρει μαζί με την κυρία Μέρκελ να υποδουλώσει οικονομικά τον ευρωπαϊκό Νότο και να δημιουργήσει μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Είναι λίγο αυτό; Και ο πάπας του νεοφιλελευθερισμού, Μίλτον Φρίντμαν θα ήταν υπερήφανος γι' αυτόν.

Οπότε, θα υποστούμε τον κ. Σόιμπλε για πολλά χρόνια ακόμη...

Β.Β.