Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Σωκράτης Ξυνίδης τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στο περιοδικό Crash, λέγοντάς του, μάλιστα: «Ευάγγελε, δεν μπορείς να είσαι ο αυτοκράτωρ που ονειρεύτηκες».

Αναλυτικά ο κ. Ξυνίδης με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, αναφέρει:

«Απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος με συνέντευξή του στο μηναίο περιοδικό Crash.

Μεταξύ των άλλων αναφέρει:

"Είχα φωνάξει μάλιστα και τους δύο μαζί στο γραφείο μου, τον κύριο Ραγκούση και τον κύριο Παπακωνσταντίνου, και τους είπα ότι προβληματίζομαι αν θα είναι στα ψηφοδέλτια… και μόνον η ανάγκη μου να συσπειρώσω τους πάντες εκλογικά και ο ανοικτός τρόπος θεώρησης των πραγμάτων με έκανε να τους συμπεριλάβω. Δυστυχώς έσφαλα» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα κατάλαβα γιατί ο Βενιζέλος είχε γίνει έξαλλος που δήλωσα ότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος. Του χάλασα την ευχαρίστηση να μου πει ότι μου κάνει χάρη που με συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια και να πει κατόπιν της συντριβής του ότι έκανε και λάθος και έπρεπε να με αφήσει απέξω. Ευάγγελε δεν μπορείς να είσαι ο αυτοκράτωρ που ονειρεύτηκες».