Άγριος καυγάς με απίστευτους χαρακτηρισμούς και ύβρεις σημειώθηκε σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταξύ της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Μιχάλη Αρβανίτη με την κυρία Κανέλλη να τον αποκαλεί «ναζιστόφατσα» και τον βουλευτή να την χαρακτηρίζει «κατίνα».

Όλα άρχισαν όταν η κυρία Κανέλλη κατήγγειλε ότι μέλος της επιτροπής την αποκάλεσε «βρώμα» και «κοπρίτισσα» αναφερόμενη προφανώς στις παραληρηματικές δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Αρβανίτης.

«Πριν από λίγο η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε μέλος της επιτροπής ότι την αποκάλεσε «βρώμα». Να μας πει ποιο είναι αυτό το μέλος« είπε ο κ. Αρβανίτης, με την κυρία Κανέλλη να του απαντά:

«Εσύ και θα έπρεπε να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου και δεν είναι υπαινιγμός αλλά. ευθεία καταγγελία. Ανοίγεις το στόμα σου και μας βρωμίζεις όλους!».

Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Δυσκολεύομαι να αποκαλώ συνάδελφο, βουλευτή που είναι και μέλος της Επιτροπής εδώ και που έχει αποκαλέσει κοπρίτες τους βουλευτές της αριστεράς και εμένα με χαρακτήρισε προ ημερών σε ομιλία του βρώμα του κοινοβουλίου.

Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ:«Κύριε πρόεδρε, η κ. Κανέλλη να μας πει ποιος είναι ο βουλευτής εδώ που εξεστόμισε τις δύο συγκεκριμένες λέξεις».

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Εσύ. Και έπρεπε να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι υπαινιγμός είναι ευθεία καταγγελία. Ανοίγεις το στόμα σου και μας βρωμίζεις όλους»

Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ζητώ συγνώμη από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοικήσεως και από τον ειδικό επιθεωρητή. Αλλά ήθελα να σας αναφέρω ότι προ ολίγων ημερών και αυτό είναι ανάγκη να το ακούσετε χαιρέτισα στους διαδρόμους την κομμουνίστρια βουλευτίνα και εκείνη απηξίωσε να με χαιρετίσει. Και τότε της είπα ότι είναι ζήτημα στοιχειώδους ευγενείας αλλά ποιος την έχασε την ευγένεια για τη βρεις εσύ. Αφορά την παρούσα βουλευτίνα. Βλέπετε ότι είναι προκλητικότατη. Χρησιμοποίησε τον όρο βρώμα που μόνο άνθρωποι της κατηγορίας της χρησιμοποιούν».

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Να σου χαλαλίσω καλημέρα αποκλείεται»!

Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Παρακαλώ να σταματήσουμε εδώ.

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: Άντε ρε ναζιστόφατσα! Όσο αρνείσαι το ολοκαύτωμα θα σου αρνούμαι και την καλημέρα! Φασιστόφατσα! Ε, ναζιστόφατσα. Όσο εσύ θα αρνιέσαι το ολοκαύτωμα, θα σου αρνιέμαι την καλημέρα. Ναζιστόφατσα. Θα μιλήσεις εσύ για κοπρίτες της αριστεράς»!

Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Να πας στην ΚΝΕΣΕΤ να τα πεις αυτά»!

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: Άντε ρε ναζιστόμουτρο! Είσαι ναζιστής! Θα απαιτήσεις να σου κάνουμε και Χάιλ Χίτλερ! Άντε ρε ναζί από εδώ!

Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Να πας να τα πεις αυτά στο ΠΑΜΕ. Να μην τολμήσεις να ασχοληθείς ξανά με το πρόσωπό μου! Κύριε πρόεδρε, αυτές είναι κουβέντες πεζοδρομίου! Έχεις νοοτροπία Κατίνας»!

Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: παρακαλώ να μην γράφεται στα πρακτικά. Υπάρχει τηλεόραση που παρακολουθεί αρκετά φτάνει.

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: διαφάνεια! να ακουστούν όσα είπε εδώ μέσα.

Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Η νοοτροπία Κατίνας δεν έχει καμίαν θέση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε πρόεδρε, βάλτε μια τάξη. Επειδή δεν χαιρετήθηκε κάποιος αποκτά το δικαίωμα να αποκαλεί κοπρίτες τους πολιτικούς του αντιπάλους;

Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κοπρίζετε 38 χρόνια εναντίον του λαού. Έχετε αντίρρηση γι΄ αυτό; Αυτά κάνατε και έχει περιέλθει ο λαός σε φρικτή κατάσταση. Έχετε εξαθλιώσει το λαό.

Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Σας παρακαλώ! Δεν είναι κουβέντες αυτές. Παρακαλώ να μην γραφεί τίποτα στα πρακτικά.

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε πρόεδρε αφού διαγράψατε από τα πρακτικά, παρακαλώ να διαγραφούν όλες αυτές οι εικόνες και από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής. Διότι μόνο Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που είδαμε σήμερα.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αντιλέγω. Δεν συμφωνώ να διαγραφεί οτιδήποτε. Δεν μπορεί η Επιτροπή Θεσμών να λειτουργεί με τρόπο που να κουκουλώνει ένα θέμα που είναι ζέον και φλέγον. Λυπάμαι κύριε πρόεδρε για τον τρόπο που συμψηφίζετε. Ο τρόπος αυτός παραπέμπει στη θεωρία του αρχηγού σας, τη θεωρία των δύο άκρων.

Α. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: προβλέπεται από τον Κανονισμό η μη αναγραφή των φράσεων αυτών.