«Ο χειρισμός εκ μέρους της ΝΔ του όλου θέματος ήταν απαράδεκτος» υποστηρίζει ο κ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και για να μην βιαστείτε να απορήσετε πως είναι δυνατόν να επιτεθεί στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η εν λόγω δήλωση ανήκει στον Συμεών Κεδίκογλου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Συμεών Κεδίκογλου, με ανακοίνωσή του κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση «για έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών, καθώς προώθησε μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου χωρίς να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία και για αυταρχικό τρόπο καθώς έδειξε ότι δεν σέβεται για μια ακόμη φορά τους κυβερνητικούς της εταίρους».

Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Το ύφος και το περιεχόμενο της δήλωσης  του κυβερνητικού εκπροσώπου  ενόχλησε και τον αφήνει έκθετο  αφού  α) μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για ανθρώπους που απολύει  β) διαβεβαίωνε προ ολίγων ημερών ότι δεν τίθεται θέμα ΕΡΤ γ) με δηλώσεις του στις  17/9/2011  αντέκρουε  τον τότε επιχειρούμενο εξορθολογισμό στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  λέγοντας, ότι « η συρρίκνωση  και απαξίωση της  είναι προς όφελος ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων και δε θα επιτρέψουμε αυτό να συμβεί» δ. κατηγορεί υφισταμένους του  την ώρα που επί ένα χρόνο ο ίδιος ως προϊστάμενος  τίποτα δεν έκανε για την αναδιάρθρωση στην κρατική ραδιοτηλεόραση».

Και προσθέτει: «Ευθύνες έχει και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης  ο οποίος δεν προετοίμασε έγκαιρα την έξοδο δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε σήμερα να οδηγούμαστε σε τυφλές απολύσεις  στη λογική του «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» υπό την πίεση της Τρόικας.

Το ΠΑΣΟΚ προ 22 μηνών είχε καταθέσει  ολοκληρωμένη πρόταση  για συμμάζεμα, εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα της ΕΡΤ. Διατηρούσαμε τον δημόσιο και όχι τον κομματικό ή κρατικό χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης. Αυτό πρέπει και τώρα να διασφαλίσουμε,  τη λειτουργία δηλαδή μιας δημόσιας τηλεόρασης,  μετά την απαραίτητη αναδιάρθρωση  ως φορέα πολιτισμού και δημοκρατίας».