current views are: 1

4 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση06:52

Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει περισσότερη Ευρώπη

Μία νέα ομιλία πραγματοποίησε στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, LSE ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοσίευση 06:52’
αρθρο-newpost

Μία νέα ομιλία πραγματοποίησε στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, LSE ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ομιλία με θέμα «Ένα ευρωπαϊκό όνειρο αναβάλλεται : πως να αποκατασταθεί η υπόσχεση της Ευρώπης» πραγματοποίησε στο βρετανικό Πανεπιστήμιο LSE ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να πείσει τους ακροατές στο LSE ότι οι Ευρωπαίοι δε μπορούν να περιμένουν και ότι «αν δεν εγκαταλείψουμε την ευρωπαϊκή ιδέα, πρέπει να τη δούμε από νέα οπτική, να περάσουμε από την Ευρώπη των εθνών στην Ευρώπη των πολιτών». 

Παράλληλα ανέφερε πολλά παραδείγματα για το πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή μας στην Ευρώπη και όπως είπε ένα από αυτά είναι η αλλαγή στην εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου ο πρόεδρος της Κομισιόν να πρέπει να εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στην διαδικασία. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του θυμήθηκε πως όταν ήταν φοιτητής για να κάνει οικονομία χρησιμοποιούσε το τρένο για να πάει στη Στοκχόλμη όπου σπούδαζε. Το τρένο πάντως της ελληνικής οικονομίας εκτροχιάστηκε και κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα πια, ποιο δρομολόγιο θα μας οδηγήσει στην ανάκαμψη… 


σχετικα αρθρα