Στο απόλυτο αδιέξοδο έχει οδηγήσει την συγκυβέρνηση η απόφαση για κατάργηση της ΕΡΤ. Από τη μία πλευρά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πιστός στην απόφασή του, ενώ από την άλλη οι δύο κυβερνητικοί του εταίροι δηλώνουν ανυποχώρητοι για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και στη συνέχεια να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Το βλέμμα όλων τώρα έχει στραφεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με την απόφασή του, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα, ίσως καταφέρει να δώσει λύση στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Αυτό, διότι στην περίπτωση που το ΣτΕ «παγώσει» έστω και προσωρινά την από 11.6.2013 απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την κατάργηση της ΕΡΤ, τότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κάνει ένα βήμα πίσω, δηλαδή να επαναλειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση και προς το παρόν τουλάχιστον να καθίσει η «σκόνη» από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί σε όλα τα επίπεδα. 

Με το σενάριο των εκλογών να φουντώνει τις τελευταίες ώρες, ίσως τελικά το ΣτΕ καταφέρει να βγάλει από τη δύσκολη θέση έστω και προσωρινά τους πολιτικούς αρχηγούς και να βρεθεί η «χρυσή» τομή που θα αποτρέψει μια επώδυνη, για αυτή τη στιγμή, εκλογική αναμέτρηση. 

Υπενθυμίζεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η «Πανελλήνια Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ), ζητά να ακυρωθεί και ανασταλεί η επίμαχη απόφαση για κατάργηση της ΕΡΤ, όπως και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τον κ. Μενουδάκο με την οποία προσωρινά να αναστέλλει την εν λόγω απόφαση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

 

 

 

TAGS