Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονταν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που περίμεναν με μεγάλη αγωνία την απόφαση του ΣτΕ ώστε να μπορέσουν αναλόγως να πράξουν. 
 
Η απόφαση δεν άργησε να έρθει για να παγώσει το χαμόγελο στα χείλη των Βενιζέλου και Κουβέλη. Η ΕΡΤ ΑΕ έλεγε εν πολλοίς η απόφαση όπως την ξέραμε δεν υπάρχει πια. Οι δύο αρχηγοί αρνούνταν να την ερμηνεύσουν προς αυτήν την κατεύθυνση εμμένοντας στη θέση τους ότι το ΣτΕ ζητάει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ όπως ήταν. 
 
Χρειάστηκαν να επιστρατευτούν δύο έγκριτοι νομικοί, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος αλλά και ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών, Αναστάσιος Μπάνος. Ο κ. Μπάνος μάλιστα είναι παλιός γνώριμος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από την θητεία του  στο υπουργείο Οικονομικών καθώς έχει διατελέσει σύμβουλος τόσο του κ. Παπακωσνταντίνου όσο και του κ. Βενιζέλου. 
 
Μόλις οι δύο νομικοί συμφώνησαν ως προς την «μετάφραση» της απόφασης του ΣτΕ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κυριολεκτικά έχασαν το χρώμα τους...