current views are: 1

18 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση14:07

«Φουντώνει» η κόντρα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Σταύρου Ψυχάρη

Για τα καλά έχει «φουντώσει» η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα και τα χρέη του Οργανισμού.

Δημοσίευση 14:07’
αρθρο-newpost

Για τα καλά έχει «φουντώσει» η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα και τα χρέη του Οργανισμού.

Για τα καλά έχει «φουντώσει» η κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα και τα χρέη του ΔΟΛ.

Σχετικά με την προσέλευση του κόσμου στην  ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην πλατεία Συντάγματος, η ιστοσελίδα του «Βήματος» έκανε λόγο για «συγκέντρωση κατώτερη των προσδοκιών». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «δεδομένων δε των συνθηκών και της πόλωσης που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή τις τελευταίες εβδομάδες, η συγκέντρωση δεν φάνηκε να αντιστοιχούσε ούτε στους υπολογισμούς των επιτελών του κ. Τσίπρα» ενώ  «την ώρα πάντως που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του, λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, το πλήθος υπολογιζόταν γύρω στις 5.000 – 6.000».

Τα «Νέα» από την πλευρά τους έγραψαν ότι «η χθεσινοβραδινή, προεκλογικού τύπου συγκέντρωση στο Σύνταγμα χαρακτηρίστηκε πάντως από χαμηλή συμμετοχή πολιτών, γεγονός που σχολιαζόταν και από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, τα οποία υπολόγιζαν τη συμμετοχή σε περίπου 7.000 πολίτες».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ με «καρφιά» για τα χρέη

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άρησε να έρθει μέσω του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά. «Το Βήμα εκτιμάει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 3000 κόσμο. Εγώ εκτιμώ ότι ο ΔΟΛ έχει μόνο 5 εκατ. χρέη. Ούτε το ένα ισχύει ούτε το άλλο. Θα επανέλθουμε…», έγραψε στο Τwitter, χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες αργότερα, η Κουμουνδούρου εξέδωσε μία επίσης καυστική ανακοίνωση στην οποία έκανε αναφορά στα χρέη του δημοσιογραφικού οργανισμού μιλώντας για «μιντιακούς φίλους του κ. Σαμαρά».

«Χθες στο Σύνταγμα είχαμε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της αριστεράς των τελευταίων ετών. Αψευδής μαρτυρία οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι εικόνες που έδειξαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Φαίνεται όμως πως ο κ. Ψυχάρης έχει συνήθεια να κόβει τα μηδενικά όταν αναφέρεται σε αριθμούς, όπως ακριβώς κάνει όταν αναφέρεται στα χρέη του ΔΟΛ προς τις τράπεζες. Περαστικά σας, κ. Ψυχάρη!» τόνισε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση με… «καλαμοκαβαλημένους»

Λίγο μετά, στην ιστοσελίδα του «Βήματος» αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο «Οι καλαμοκαβαλημένοι του ΣΥΡΙΖΑ». Σε αυτό, ουσιαστικά ο ΔΟΛ απαντά στην παραπάνω ανακοίνωση λέγοντας ότι «προφανώς παραλογίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι έχουν μάτια να δουν είδαν».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «το ΠΑΜΕ έχει κάνει εμφανώς μεγαλύτερες. Και σίγουρα δεν ήταν 50.000 και 60.000 όπως αφήνει να εννοηθεί ο συγγραφέας του γραφείου Τύπου που φαντάζεται ότι του κόβουμε εμείς μηδενικά».

Το άρθρο προσθέτει ότι «όσον αφορά τα δάνεια του ΔΟΛ είναι γνωστά σε όλους, καταγεγραμμένα στους ισολογισμούς και εξυπηρετούμενα, χωρίς μέρα καθυστέρησης.Τώρα για το ύφος της ανακοίνωσης τα πολλά σχόλια περιττεύουν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αποπνέει αυταρχισμό, λογοκριτική διάθεση και υποδηλώνει τη συνήθη οίηση των καλαμοκαβαλημένων».

Εν αναμονή των επόμενων επεισοδίων της κόντρας…


σχετικα αρθρα