Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος   

Τα δύσκολα για τον πρωθυπουργό τώρα αρχίζουν καθώς θα πρέπει εκτός από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας να διαχειριστεί και τον «πόλεμο» συμφερόντων που ξεσπάει για τα φιλέτα του Δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί. 

Ήδη στο παρασκήνιο γίνονται ζυμώσεις και συζητήσεις για την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα υποστηρίζουν ότι: «Ο Σαμαράς έκανε τη βρώμικη δουλειά και τώρα πρέπει κάποιος τεχνοκράτης να μοιράσει τα λάφυρα».

Μπορεί το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης να είναι η ανάπτυξη και για τον Αντώνη Σαμαρά αυτό να σημαίνει, όπως, λέει ίδιος θέσεις εργασίας για κάποιους άλλους, όμως, σημαίνει έργα, αποκρατικοποιήσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας, ενέργεια, τυχερά παιχνίδια, μαρίνες, λιμάνια, αεροδρόμια και φυσικά οδικοί άξονες.

Η πίτα μεγάλη και κάποιος πρέπει να τη μοιράσει, οι πιέσεις μεγάλες και ήδη τα πρώτα μηνύματα στάλθηκαν με την εμπλοκή στην τρικομματική κυβέρνηση και αν νομίζετε ότι όλοι κόπτονται για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ πλανάστε πλάνην οικτράν... Τα συμφέροντα πολλά ακόμα και για τα ασημικά της ΕΡΤ…συχνότητες, προγράμματα, παραγωγές  και δικαιώματα.