Την αντιπαράθεση της Μαρίας Ρεπούση και του Βασίλη Οικονόμου στον «αέρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ προκάλεσε η δήλωση του κ. Οικονόμου στο ραδιόφωνο ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση. 

«Εγώ θα πω την απόφασή μου στα όργανα, δεν είναι σωστό να βγαίνουμε μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση των οργάνων να τα προκαταλαμβάνουμε και ο καθένας μας να λεει την άποψη του και ό,τι δεν έχει πει στις κοινές συνεδριάσεις» σημείωσε η κ. Ρεπούση, απαντώντας στο σχόλιο Οικονόμου ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση. Παρεμβαίνοντας, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι μιλάει στα όργανα και στα ΜΜΕ και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. 

«Απόφαση της ΔΗΜΑΡ ήταν να στηρίξει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης όχι κυβέρνηση της ΝΔ. Λειτούργησε πολλές φορές ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης» δήλωσε η κυρία Ρεπούση. «Ονομάστηκε μεταρρύθμιση το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου έγιναν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση 350 προσλήψεις; Θες να κάνεις μεταρρύθμισες και προσλαμβάνεις 350 άτομα; Ποια είναι η μεταρρύθμιση;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, το θέμα της ΕΡΤ έγινε θέμα δημοκρατίας λόγω της μονομερούς απόφασης του πρωθυπουργού. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να σταματήσει να είναι δύναμη της ευθύνης, παραμένοντας όμως και Αριστερά της Δημοκρατίας.